Percheziții în Mioveni și Pitești! Argeșeni folosiți pentru conturi false

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat, astăzi, 7 percheziții domiciliare  în Pitești și Mioveni,  la locuințele unor persoane bănuite că ar fi obținut câștiguri ilicite prin crearea de conturi online cu datele de identitate a 15 persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-noiembrie 2016, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani, ar fi creat conturi pe o platformă online, folosind datele de identitate a 15 persoane, în numele cărora ar fi realizat activități de jocuri de noroc, obținând, astfel, câștiguri ilicite.

CITEȘTE ȘI ... Coșul minim pentru un trai decent va fi recalculat, pentru prima oară după 20 de ani

 

Cum au descoperit oamenii legii?

Victimele au fost înștiințate de ANAF, cu privire la faptul că, în cursul anului 2016, au obținut câștiguri din jocuri de noroc, pentru care trebuie să plătească impozit.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, suporturi de memorie și cartele telefonice. 4 persoane vor fi conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, pentru audieri

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Muncii: “Pensiile mărite ajung la timp. Gata suntem!”


Sfaturi pentru argeșeni!

În condițiile în care, cu o simplă copie după cartea de identitate, pot fi provocate daune materiale considerabile, dar și de imagine, protejarea datelor cu caracter personal este extrem de importantă.

Colectarea și prelucrarea  diverselor tipuri de date personale este necesară numai pentru a îndeplini scopuri legitime specifice în desfășurarea activităților unor entități socio-profesionale bine definite. În acest scop, obținerea acestor date se va face numai cu acordul dumneavoastră. 

Fiți atenți cui transmiteți datele personale, copiile de pe cărțile de identitate sau ce aplicații descărcați!