Percheziții în Argeș și București! Pretindeau că au firmă de transport și furau ...


Trei percheziții au avut loc joi, 13 februarie, în municipiul București, iar una în județul Argeș, localitatea Lunca Corbului, pe 14 februarie, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, pentru recuperarea unor mărfuri însuşite prin contractarea cu documente false a  unor activităţi de transport marfă. 

În urma acțiunii, au fost găsite bunuri de peste 15 000 de euro, iar două persoane, în vârstă de 33 și 39 de ani, au fost reținute.

Potrivit cercetărilor, se pare că în noiembrie 2019, persoanele cercetate ar fi răspuns la un anunț privind contractarea unor servicii de transport intracomunitar de marfă, pretinzând că sunt reprezentanți ai unei societăți comerciale şi confirmând efectuarea comenzilor de transport. În continuare, la încărcarea mărfii, s-au prezentat cu autoutilitare având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, iar conducătorii auto au declinat identități nereale în vederea întocmirii documentelor de transport. 

Mai apoi, păgubiții nu au mai putut lua legătura cu transportatorul, iar marfa, constând în peste 300 de radiatoare auto, nu a mai ajuns la destinație.

După percheziții, cei doi bărbați au fost reținuți, iar ulterior prezentați instanței care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

„Față de cei în cauză a fost luată și măsura reținerii permiselor de conducere, conform prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, eliberându-se dovadă fără drept de circulație”, transmit oamenii legii.