Percheziții în Argeș. Factură falsă de 70.000 de lei pentru fier beton. Firmă din Alba, păcălită

În această dimineață, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, alături de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Argeş şi Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti din structurile pentru acţiuni speciale din Alba şi Argeş, au efectuat 4 descinderi domiciliare în judeţul Alba (1 percheziție), județul Argeș (2 percheziții) și județul Dâmbovița (1 percheziție) la persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CITEȘTE ȘI ... Tânăr din Călinești, pârât la DSP că nu era în carantină


Mai exact, indivizii ar fi încasat în numele unei firme din Giurgiu, folosindu-se de o factură falsă, 70.000 de lei de la o societate comercială din Alba Iulia, care trebuia să primească în schimb fier beton.

"Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna mai, cele 4 persoane vizate de anchetă ar fi postat un anunţ în numele unei societăţi comerciale din judeţul Giurgiu, oferind spre vânzare materiale de construcţii. Ulterior, fiind contactaţi de reprezentanţii unei societăţi comerciale din municipiul Alba Iulia, ar fi emis o factură falsă în valoare de peste 70.000 de lei în numele societăţii din judeţul Giurgiu, cu toate că nu aveau nicio legătură cu aceasta, pe care ar fi încasat-o prin virament bancar"

În urma descinderilor au fost ridicate mai multe sume de bani, telefoane şi laptop-uri.

CITEȘTE ȘI ... Ședință la Prefectură. Cum vor funcționa școlile


Unul dintre bărbații acuzați, vâlceanul Iulian Constantin T., era dat în urmărire, fiind posesorul unui mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 8 ani de închisoare pentru înşelăciune şi fals. Mai exact, luna trecută, Iulian Constantin T. a fost condamnat definitiv, prin contopirea mai multor pedepse, de Curtea de Apel Piteşti la 8 ani 2 luni şi 20 zile închisoare într-un dosar deschis în 2019. Acesta era liberat condiţionat din executarea unei pedepse de 3 ani şi 3 luni închisoare, pronunţată în 2015 de Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, mai avea o pedeapsă cu închisoarea dată de Curtea de Apel Piteşti în 2017, potrivit informaţiilor publicate de Stiripesurse.ro