Percheziții în Argeș, București și alte 12 județe - Într-un dosar de evaziune fiscală!

În această dimineață, în București și în 13 județe, printre care și Argeș, se desfășoară 144 de mandate de percheziție privind un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Printre cei vizați se numără și fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

CITEȘTE ȘI ... Au intrat cu mașina într-un cap de pod. 2 adulți și 2 copii - răniți

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

Comform IGPR, începând din 2016, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real.

CITEȘTE ȘI ... (video) “Afaceri” de sezon. 1.000 de coronițe de cetină, confiscate de polițiști!

Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.

La activităţi participă poliţişti din judeţele Mureş, Braşov, Argeş, Alba, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş, Tulcea, poliţişti din cadrul D.G.A. şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Braşov.

CITEȘTE ȘI ... A născut fără să știe că este însărcinată! Băiețel adus pe lume în ambulanță


Conform Digi24.ro, în data de 13 martie 2018, instanţa l-a condamnat pe Octavian Goga la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. 

La alegerile parlamentare din 2016, Octavian Goga a obţinut 1.967 de voturi, cu un vot în plus față de candidatul ALDE Covasna. El a primit mandatul de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional. În iunie 2017, Octavian Goga a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a demisionat din PMP şi că va activa în Grupul parlamentar al PSD.