PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ - BĂRBAȚI VINOVAȚI DE FURT ȘI SPĂLARE DE BANI!

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ - BĂRBAȚI VINOVAȚI DE FURT ȘI SPĂLARE DE BANI!

Joi, 26 ianuarie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare zece mandate de percheziții domiciliare, în municipiul București, județul Ilfov și în județul Argeș, pe numele membrilor unui grup specializat în săvârșirea infracțiunilor de furturi din locuințe.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2014 — 2017, bănuiții, 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 41 de ani, membri ai unui grup infracțional, au încercat să ascundă originea și posesia reală a unor venituri provenite din săvârșirea de furturi, aceștia dând o aparență de legalitate a unor profituri obținute ilegal, disimulând natura ilicită a câștigurilor lor și inserându-le în circuitul financiar legal, beneficiind ulterior de sumele de bani obținute.

În concret, aceștia, din sumele de bani obținute ca urmare a săvârșirii de infracțiuni de furt, precum și din valorificarea bunurilor furate prin intermediul altor persoane, pentru a ascunde urmele infracțiunii, au introdus într-un circuit licit mai multe aparate de cafea, în vederea producerii în mod independent de sume de bani sau revânzarea acestora la un preț mai mare.

La data de 26 ianuarie , au fost puse în executare zece mandate de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite bunuri ce proveneau din săvârșirea infracțiunii reclamate, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare a banilor și înșelăciune, cu patru bărbați în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.