Percheziții de amploare în toată țara, inclusiv în Pitești! Jaf din banii sănătății

UPDATE

2 percheziții au fost efectuate în Pitești, de unde au fost ridicate mai multe documente. Din județul Argeș, nicio persoană nu a fost dusă la audieri.

La această oră sunt percheziţii de amploare în Bucureşti şi în toate judeţele într-un dosar de jaf din banii sănătăţii. Mai exact, 68 de percheziții se desfășoară într-un dosar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tg. Mureş, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni. 

Este vorba despre decontarea unor dispozitive medicale care nu le erau necesare pacienţilor, iar valoarea totală a prejudiciului nu este cunoscută încă.  Una dintre firmele vizate în dosarul DIICOT ar fi controlată de politicianul Gyorgy Frunda, scrie G4Media.ro, citând surse judiciare. E vorba despre compania mureşeană Ortoprofil Prod SRL, în care Frunda deţine 64% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Restul de 36% din pachetul de acţiuni este deţinut de BOGA FERENC-VILMOS, care este şi administrator.

În județul Argeș, perchezițiile au loc la mai multe puncte de lucru din cartierul piteștean Găvana.

 

"Începând cu anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul judeţului Mureş şi nu numai, având calitatea de cadre medicale, respectiv medici de familie, medici de specialitate, asistenţi medicali, au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv)", arată DIICOT. 

"Concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienţilor. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în Târgu Mureş, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienţi situaţi pe întreg teritoriul ţării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust", se mai precizează în comunicatul DIICOT.

"Reprezentanţii societăţilor vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracţional organizat, livrau pacienţilor în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 - catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulţi, produse de care aceştia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", potrivit procurorilor DIICOT.

.