Emoționant! Amintiri de neuitat pentru copiii defavorizați din Argeș!

Emoționant! Amintiri de neuitat pentru copiii defavorizați din Argeș! Peste 50 de copii din Argeș au văzut pentru prima dată în viață fluviul Dunărea! Copiii sunt beneficiari ai Centrului de zi Hercules.

Copiii, cu vârste între 6 și 14 ani, vin zilnic la centrul Hercules și manancă, primesc ajutor specializat în sistem after-school, participă la diverse activități educative. Un astfel de ajutor a fost și excursia organizată pentru cei 50 de copii în municipiul Giurgiu, pentru a vedea fluviul pe care l-au sărbătorit prin activități educative cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.

Copiii au fost plimbați pe Dunăre cu nava hidrografică Sarmizegetusa a “Apelor Române”, navă achiziționată prin proiectul Danube Water Integrated Mangement și folosită pentru activitățile de măsurători și prelevare de probe în vederea analizei și determinării parametrilor chimico-fizici ai Dunării. Copiii au facut o plimbare de două ore pe fluviu, până în insula Cama Dinu. Aici au petrecut alte două ore în care și-au completat cunoștințele despre Dunare, au desfășurat jocuri, au cântat și au dansat. Excursia a avut un rol de cunoaștere și de exemplificare a informațiilor pe care copiii deja le aveau, ajutați de personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, care le-a explicat tot ceea ce au vazut.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, care a pus la dispoziție mijloacele de transport necesare deplasării la Giurgiu.