Pentru o datorie de 200 lei,  Finanţele au stat două luni cu gazele tăiate

Încă de când s-a făcut regionalizarea instituţională, deconcentratele care au sediul central în alte judeţe au mari probleme, pe lângă cele birocratice apărând şi unele banale şi uşor de rezolvat la prima vedere. Cu una dintre acestea s-a confruntat până de curând Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, clădirea în care funcţionează instituţia fiind lăsată fără gaze. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru l-au reprezentat nişte penalităţi de întârziere calculate la o factură mai veche, care valorau puţin peste 200 de lei.

 

Potrivit surselor noastre, imediat ce a primit înştiinţarea de plată, directorul Lucreţiu Tudor a notificat conducerea regionalei de la Ploieşti cu privire la făptul că trebuie plătite şi penalităţi de aproximativ 200 de lei, însă răspunsul primit a fost unul de-a dreptul halucinant: nu există prevedere bugetară pentru plata penalităţilor de întârziere!

Adică o instituţie care gestionează încasări de ordinul sutelor de miliarde de lei noi anual, nu a avut 200 de lei pentru gazele sediului de la Piteşti! Pentru că nu s-a aprobat plata „colosalei” facturi de 200 de lei, furnizorul a tăiat gazele la sediul Fiscului argeşean încă de acum două luni. Săptămâna trecută, în sfârşit restanţa a fost achitată, la insistenţele directorului Lucreţiu Tudor, care şi-a motivat cererea prin faptul că a venit sezonul rece şi, în curând, vor fi nevoiţi să dea drumul la căldură pentru ca funcţionarii şi contribuabilii să nu îngheţe în sediul Finanţelor Publice. 

Sursa: saptamanalul ancheta