Pentru adulți și copii! ACUM - Primul centru de oxigenare hiperbară din Argeș

Centrul Hiperbar și Kinetoterapie Pitești este unitate care aduce în Argeş capsula de oxigenare hiperbară, o metodă cu multiple beneficii pentru persoane de toate vârstele.

„În timpul sesiunii în capsula hiperbară, beneficiarul respiră oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică. Această procedură permite creșterea cantității de oxigen în sistemul sanguin și distribuția acestuia spre zonele afectate. În capsula hiperbară, în timpul sesiunii cu durata de o oră, beneficiarul este așezat în poziție întinsă pe spate şi respiră oxigen de concentrație 97% cu un debit de 8-20 L/minut folosind masca sau canula. Există comunicare cu cei din exterior, iar prin comanda software se poate controla sesiunea. În capsula hiperbară respirația devine o legătură vitală cu sănătatea propriului corp.”, ne explică Iulia Şerban, kinetoterapeut în cadrul centrului Hiperbar şi Kinetoterapie Piteşti.

 


 Beneficiile oxigenării hiperbare la adulţi şi copii


Prin sesiunile din capsula hiperbară se stimulează activitatea sistemului imunitar, crește metabolismul, scade inflamația în corp, crește energia, îmbunătățește circulația periferică, reechilibrează balanța acid/alcalină, îmbunătățește activitatea enzimelor celulare, scade efectele toxice ale chimioterapiei și radioterapiei, stimulează metabolismul lipidic, cu scăderea greutății corporale, stimulează activitatea creierului, îmbunătățește memoria, detoxifică corpul, reduce stresul, anxietatea, reglează somnul, îmbunătățește activitatea cardiacă. Oxigenarea hiperbară are beneficii extinse după cum se poate observa, fiind utilizată atât în industria de beauty, pentru rejuvenare şi ameliorarea afecţiunilor dermatologice, cât şi în sesiunile de recuperare după operaţii chirurgicale, rupturi sau întinderi de ligamente, fracturi osoase, în afecţiunile neurologice şi în întărirea sistemului imunitare. Este o opţiune de luat în calcul chiar şi de către cei care au suferit de COVID-19, pentru a îşi reface imunitatea şi a scăpa de oboseala specifică. 
Fiind o metodă noninvazivă şi blândă, este foarte uşor de utilizat în cazul copiilor, mai ales în afecţiunile de neurologie pediatrică, precum paralizie cerebrală, afecţiuni din spectrul autismului şi GDD (global development delay), ajutând la îmbunătăţirea aptitudinilor lingvistice şi de comunicare şi recuperarea abilităţilor neurologice.

 

Centrul Hiperbar şi Kinetoterapie Piteşti are în portofoliu următoarele servicii:
- Recuperare fizică
- Kinetoterapie
- Reflexoterapie
- Oxigenare hiperbară
- Oxigenare cu Bol d'Air Jacquier
- Masaj terapeutic
- Masaj de relaxare

 

Adresa: B-dul Republicii, nr. 212, bloc 212, scara D, parter (parcarea mare de la McDonald's gară).
De luni până vineri, în intervalul 9.00  - 18.00, numai cu programare.
Telefon: 0727348969