Pensiile vor fi livrate cu întârziere. Ce anunță Poșta Română

Poșta Română a precizat, luni, că va întârzia cu plata pensiilor în ianuarie 2020 din cauza faptului că banii pentru drepturile sociale vor ajunge în conturile Companiei Naționale abia pe data de 7, "așa cum se întâmplă în fiecare an". Prin urmare, pensionarii își vor primi pensiile în intervalul 10 - 20 al lunii.

Compania Națională Poșta Română a anunțat că, deși va primi banii în conturi pe 7 ianuarie, transformarea în cash și distribuirea către poștași durează trei zile.

"Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile", arată compania de stat într-un comunicat.

Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de zece zile.

"În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.