Pendiuc și-a dat demisia din Primăria Rm. Vâlcea! Gutău i-a acceptat-o!

În urmă cu o săptămână, fostul primar Tudor Pendiuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare fiind acuzat de abuz în serviciu. Obiectul dosarului îl constituie un drum public de 30 de metri lungime, 3 metri lățime astfaltat de primărie. Drumul ducea la 6 imobile. Vorbim despre asfaltarea ilegală a străzii unde locuia fosta sa secretară. 

Ca urmare a acestei sentințe, se pare că Tudor Pendiuc a ales să își dea demisia din funcția de consilier personal al lui Mircea Gutău, funcție deținută de mai bine de un an. Primarul din Râmnicu Vâlcea a anunțat public că a acceptat gestul colegului său, dar că nu îl considera necesar și i-a mulțumit lui Pendiuc pentru toate rezultatele bifate în administrația publică din județul vecin.

 

CITEȘTE ȘI ... (video) Bucureșteanul care s-a răsturnat cu ATV-ul - Operat de urgență!

 

 

Iată care este mesajul trimis public de către Mircea Gutău:

 

”Consider – atât din perspectiva de edil-şef, cât şi din punctul de vedere al unui simplu cetăţean – că pedeapsa primită de domnul Tudor Pendiuc este mult disproporţionată faţă de faptele astfel sancţionate: domnul Pendiuc nu şi-a făcut decât datoria ca primar şi a intervenit în modernizarea unei zone care avea urgentă nevoie de investiţii. Dar sentinţa trebuie respectată şi, drept urmare, am acceptat demisia dlui Pendiuc din funcţia de consilier personal al primarului municipiului.

Nu însă înainte de a-i mulţumi public pentru eforturile depuse de domnia sa de când a fost numit în această funcţie şi până în prezent. Domnul Tudor Pendiuc a fost motorul unor iniţiative complexe, care au implicat deopotrivă trudă şi inteligenţă, muncă de birou, dar şi nenumărate drumuri făcute la ministere şi agenţii ale statului.

Proiectul transferului celor 24 de hectare ale fostei unităţi militare de la Vlădeşti în patrimoniul municipiului este acum aproape de finalizare datorită domnului Pendiuc. Tot domniei sale i se datorează, în bună măsură, şi obţinerea unei importante finanţări de la Ministerul Culturii pentru evenimentele culturale desfăşurate anul trecut în municipiu sub genericul Centenarului Marii Uniri.

Iar lista poate continua cu multe alte reuşite, în obţinerea cărora competenţa domniei sale a fost un factor determinant. Sunt convins că domnul Tudor Pendiuc are în faţă un viitor profesional deosebit şi că orice firmă va fi norocoasă să îl aibă drept consultant. Eu îi urez mult succes în tot ceea ce va alege să facă pe mai departe!”


 

 

Cele două consecinţe ale unei sentinţe aparent banale: Pendiuc nu mai poate candida, iar la acest moment se află în linie dreaptă pentru executare

 

Sentinţa dictată săptămâna trecută de către judecătorii Curţii de Apel Piteşti în dosarul lui Tudor Pendiuc privind asfaltarea unei străzi din Piteşti nu este uimitoare pentru public, fiind una de doi ani cu suspendare. În spatele acestei sentinţe banale stau însă aspecte care îi pot afecta grav viaţa fostului edil.

 

Primul are fi acela că, din cauza acestei sentinţe, Tudor Pendiuc nu va mai putea candida la următoarele alegeri, având îngrădit acest drept pentru o perioadă de trei ani. Acest lucru vine în contextul în care fostul primar al municipiului Piteşti s-a aflat în ultima perioadă într-o permanentă campanie, fiind prezent la mai toate evenimentele importante din viaţa oraşului, printre oameni. Această oportunitate i-a fost însă spulberată.

 

Cea de-a doua consecinţă este însă mult mai gravă, pentru că această sentinţă face brusc ca miza dosarului „Publitrans” să devină enormă, chiar şi o eventuală pedeapsă tot cu suspendare în această speţă transformându-se instant în executare. Reamintim că Tudor Pendiuc este trimis în judecată în acest dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Problemele sale cu justiţia au început pe 6 noiembrie 2014, când procurorii DNA au descins la Primăria Piteşti, la vila edilului din municipiu şi la locuinţele unor alte persoane din acelaşi dosar suspectate de fapte de corupţie săvârşite în perioada 2007-2014, dar şi la sediile unor firme. Dosarul vizează încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 SA şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal SA, asociere care ar fi prejudiciat bugetul local al municipiului Piteşti cu 6,3 milioane euro.