Pedofilul bântuia prin Spitalul de Pediatrie! A râs de procurori!

După ce a molestat săptămâna trecută două fetiţe în Piteşti şi cel puţin şase fetiţe în ultima perioadă -  Constantin Vasile se află - de aproximativ 48 de ore - în custodia oamenilor legii.
Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost prins (DIN NOU!) de către poliţişti ca urmare a plângerii depusă de o bătrână care l-a prins pe individ în timp ce încerca să îi molesteze nepoţica în scara unui bloc.
Se întâmpla la câteva zile după ce mai molestase o altă fetiţă de şase ani, în Trivale, la data respectivă reuşind să-şi ducă treaba la capăt fără să îl prindă nimeni.
În total, sunt şase plângeri înregistrate la nivel de municipiu, toate cu modus operandi similar.
Când au pus cap la cap aceste cazuri şi mărturiile copiilor, poliţiştilor nu le-a fost greu să îşi dea seama despre cine este vorba. Şeful Serviciului Investigaţii Criminale, comisarul Florin Stan s-a gândit imediat la numele lui Constantin Vasile. Îl mai arestase acum patru ani, după ce molestase alte şase fetiţe, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. O verificare rapidă le-a arătat că individul ieşise deja din închisoare. După doar 12 luni în spatele gratiilor. Cu clemenţă judecătorească, înainte de a ispăşi pedeapsa în întregime, cum se întâmplă în România!

⇒ Fusese sub control judiciar pentru furt din… Spitalul de Pediatrie!

Mai mult, la sfârşitul lunii mai ieşise şi de sub controlul judiciar al poliţiştilor din Găvana – acolo unde locuieşte, pe str. Gârlei - control sub care fusese pus pentru infracţiunea de furt. După ce a ieşit din închisoare, Constantin Vasile a fost prins că a furat tableta unui copil internat la… Spitalul de Pediatrie. Ce căuta individul în spital ne putem doar închipui cu totii! Întrucât a căzut însă la pace cu familia micuţului pe care l-a jefuit de tabletă ( chestiune permisă de noul cod penal), bărbatul nu a făcut puşcărie şi pentru această faptă, fiind doar pus sub control judiciar până la sfârşitul lunii mai.
Nici două săptămâni mai târziu molesta fetiţele în cele două cartiere ale Piteştiului – Găvana şi Trivale.

⇒ Modus operandi: copile nesupravegheate corespunzător, momite să se joace!

Conform oamenilor legii, Constantin Vasile stătea la pândă în zona blocurilor sau în parcurile mici şi punea ochii pe fetiţe care nu erau supravegheate corespunzător.

În cazul uneia dintre copilele din seria 2016, cea pe care a şi apucat să o molesteze, atât fetiţa şi sora ei erau în grija unui bunic surdo-mut. Practic, individul a luat copilul  de 6 ani de lângă bătrânul neputincios şi şi-a văzut de treburile lui bolnave liniştit.
Cea de-a doua fetiţă era - tot la fel - în grija unei persoane în vârstă, bunica ei. Femeie a avut însă prezenţa de spirit să constate că se întâmplă ceva dubios şi l-a prins pe bărbat în scara blocului, când încerca să o batjocorească pe nepoţica ei de 8 ani.
Cercetând cazuistica, poliţiştii au descoprit că alte 4 plângeri cu situaţii similare au fost depuse la nivelul secţiilor din municipiul Piteşti.

Odată ce atrăgea copiii în scările de bloc, bărbatul le prezenta totul sub forma unui joc, cu mai multe activităţi, le punea pe fetiţe să îşi dea pantalonaşii jos şi se masturba, frecându-se de ele.

Molestatorul: Procurorul e de vină! Să imi dea 10 ani, dar nu poate!

Deşi iniţial a negat faptele de care este acuzat, în faţa procurorilor Constantin Vasile a schimbat placa, declarând că era beat. Una peste alta, bărbatul a ţinut să îşi manifeste dispreţul faţa de lege în discuţiile cu investigatorii declarând că procurorii sunt de vină, că el ar vrea să îi dea zece ani de puşcărie, dar ei nu pot!
Aşa cum spuneam, Constantin Vasile a ispăşit numai un an din ultima pedeapsa pe care o primise după ce – în vara lui 2012 - alte şase fetiţe cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani l-au acuzat, de asemenea, de abuz sexual.
Mai mult, anterior, în 2009, acelaşi individ făcuse incă o dată condamnat, tot pentru molestare, dar atunci – fiind la prima faptă – nu a executat nici măcar o zi de închisoare, pedeapsa fiind cu suspendare.

Un obsedat sexual a îngrozit luni întregi părinţii şi copii din Piteşti. Bărbatul în vârstă de 30 de ani ademenea fetiţe cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, pe care le ducea în scări de bloc sau în locuri retrase, le pipăia şi le punea în tot felul de poziţii. De parcă totul nu ar fi fost de ajuns, individul se urca pe copile şi mima cu acestea acte sexuale.
 
Timp de câteva luni, Vasile Constantin a fost căutat de poliţiştii de la Poliţia Municipiului Piteşti. Bărbatul,  se ascundea într-o locuinţă de la Oarja şi venea în oraş doar să-şi satisfacă poftele animalice. Într-un final, a fost prins de oamenii legii după ce a terorizat mai mulţi părinţi şi copii din cartierele Prundu şi Găvana. Şase fetiţe au trecut prin clipe de coşmar până în momentul în care individul a ajuns pe mâna poliţiştilor. „Individul îşi acosta victi¬ctimele şi sub pretextul că le învaţă anumite jocuri, le atrăgea în locuri ferite, scări de bloc sau spaţii verzi, le pipăia şi se urca peste ele, mimând acte sexuale“, ne-a spus  comisarul şef Mihai Neagoe, şeful Poliţiei Municipiului Piteşti. Demn de menţionat este faptul că Vasile Constantin nu este la prima abatere de acest gen. În urmă cu trei ani a fost prins, arestat şi condamnat pentru acelaşi lucru. Atunci instanţa i-a dat un an de închisoare cu suspendare. Acum, pe numele lui a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore pentru corupţie sexuală. Astăzi va fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Individul riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 luni şi 6 ani de închisoare.”, reproducea evenimentele din iulie 2012 presa vremii.

Ce se va întâmpla dacă iese iar?

După cele şase cazuri noi, Constantin Vasile a fost prezentat astăzi, 15 iunie 2016, judecătorilor cu propunere de arest preventiv şi a primit 30 de zile. Rămâne de văzut dacă şi după aceste procese, individul va sta la fel de puţin în spatele gratiilor urmând să revină liber în cartierele şi parcurile din Piteşti.