Pedepse pentru profesorii care au corectat greşit lucrări de la Bac şi Evaluarea Naţională

Şi profesorii greşesc. În premieră, cei care au corectat eronat lucrările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională vor fi sancţionaţi. După contestaţii, diferenţele au fost uriaşe, iar ministrul Educaţiei a hotărât să le retragă dreptul de a corecta la alte examene naţionale. Un elev a fost şocat să afle că nota lui a ajuns de la cinci, aproape de 10. 

Dragoş a riscat şi a făcut contestaţie pentru ambele lucrări de la Bacalaureat. Nota la limba română a ajuns aproape de 10, dar la matematică a pierdut aproape un punct. Nu îşi explică diferenţele.

CITEȘTE ȘI ... Exclusiv! Mașină lovită de un tren care trebuia să ajungă la Pitești (video)

 

Peste 47 de mii de contestaţii au fost facute la nivel naţional, doar la Bacalaureat. Cele mai multe din ultimii ani. Şi cu cele mai multe modificări de note, peste 45 de mii. Iar aproape o mie dintre ele înseamnă diferenţe mai mari de un punct şi jumătate. 

Iniţial, lucrarea este corectata de doi profesori, iar nota este compusă din media celor doi. Dacă elevul face contestaţie, atunci aceeaşi lucrare ajunge la alţi doi profesori. În cazul în care diferenţa de punctaj dintre prima comisie şi cea de-a doua este mai mare de un punct jumătate, atunci intervine o a treia comisie, care dă rezultatul final. 

Nici la Evaluarea Naţională lucrurile nu au stat mai bine. Un elev din Bucureşti a primit iniţial nota 5.70 la matematică, iar după contestaţie a ajuns la 9.50. 

CITEȘTE ȘI ... Și-au bătut soțiile și au fost reținuți! Femeile i-au iertat

Momentan, orice profesor poate participa la corectarea lucrărilor de la examenele naţionale. Un cadru didactic primeşte în jur de 8 lei pentru corectarea unei lucrări la Evaluarea Naţională şi 12 lei, în cazul Bacalaureatului. 
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Trebuie să fim exigenţi când e vorba de soarta copiilor. Prima măsură este ca aceste cadre didactice să nu mai participe la evaluările anilor următori şi aşa să formăm evaluatori 


Sursa: observator.tv