Pe litoral vine şi Inspecţia Muncii!

Inspecţia Muncii va desfăşura, în perioada 1 iulie - 1 septembrie 2016, alături de ANAF, Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată. Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relaţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă.
Controalele vor urmări verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţi de pe litoralul românesc.

De asemenea, Inspecţia Muncii precizează că o atenţie deosebită va fi acordată legalităţii contractelor de muncă şi respectării timpului de muncă şi al celui de odihnă.
„Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa şi planul comun pe care îl avem cu Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin operaţiunea deja anunţată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru şi, mai nou, la gri le provoacă societăţii şi membrilor ei“, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, citat de Agerpres. Gata cu „veniturile nebănuite“ „Suntem preocupaţi de stabilirea unui nivel real de salarizare şi respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obţină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora şi asigurarea de locuri de muncă sigure şi sănătoase“, a mai spus oficialul. Potrivit acestuia, Inspectoratul teritorial de muncă Constanţa va monitoriza activităţile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind „pe teren zi şi noapte“.