Pe baricade în vârf de pandemie, acum schimbat cu un coleg mai tânăr | Sursa Ta

Schimbare neașteptată la vârful conducerii Spitalului Orășenesc Mioveni. Managerul dr. Horia Trăilă, cel care a preluat frâiele unității încă de la deschidere și a coordonat-o în toată perioada situației de urgență, când o parte din spital a fost dedicată pacienților COVID, a fost înlocuit cu mai tânărul său coleg, dr. Mircea Stoian - medic specialist radiologie și imagistică medicală.
Numirea unui alt manager a fost surprinzătoare pentru toată lumea, fiind cunoscute eforturile depuse de managerul Trăilă în aceste luni grele, dominate de pandemie.

→ „Decizia nu a fost a mea. Îmi pare rău că se întâmplă așa, pentru că acum chiar aveam o echipă redutabilă, cu medicul Mușat alături, însă probabil acest repaus va fi binevenit pentru mine. Eu am tot fost pe interimat, am întrebat de acum o lună dacă îl mai prelungesc și acum s-a decis ca un alt coleg să fie numit. Eu sunt medic specialist radiologie și imagistică medicală și chiar o să am multe de făcut.”, ne-a declarat dr. Horia Trăilă.

 

Acesta a fost zi și noapte alături de colegii săi, în special de cei implicați în activitatea de tratare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Anul trecut, mărturisea pentru publicația națională „Business Magazinˮ, că nu își lause nicio zi de concediu și că petrece zilnic 12 ore la birou, unde vine și în weekend. Dr. Horia Trăilă deține calificare europeană privind competențele în medicina de urgență, obținută în cadrul Facultății de Medicină a Universității Paris VI „Pierre et Marie Curie”, la care se adaugă activitatea medicală în cadrul unui centru specializat în tratarea leziunilor măduvei spinării și reabilitare traumatică a leziunilor cerebrale din Colorado. 
 

Preluat: saptamanalul ancheta