Pe 27 mai, se decide executantul proiectului de restaurare a Cetății Poenari | Sursa Ta

Pe data de 23 martie, Consiliul Județean Argeș a urcat în SICAP, pentru a treia oară, licitația în vederea contractării de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări aferente obiectivului de investiție „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari – Argeș”. Valoarea contractului este de puțin peste 18,2 milioane lei și va conta oferta cu prețul cel mai mic, care îndeplinește și cerințele tehnice.

Ofertele firmelor interesate se depun până pe data de 27 aprilie, adică în săptămâna aceasta, iar câștigătorul este desemnat pe 27 mai. Dacă nici acum nu vine o societate serioasă care să preia lucrarea, pierdem fondurile europene asigurate prin contractul semnat de Consiliul Județean Argeș cu ADR Sud Muntenia la începutul anului 2018. Este păcat să pierdem această finanțare, mai ales că este „perla” obiectivelor turistice din portofoliul Muzeului Județean Argeș.

Deși este greu de ajuns, presupunând urcarea a câtorva sute de trepte și au mai fost și urșii, și pandemia, anul trecut, la Cetatea Poenari au fost circa 40.100 vizitatori, în condițiile în care Muzeul Argeș a avut un total de 45.115. Dacă se va reuși punerea în operă a proiectului, ce presupune refacerea turnului donjon, a zidurilor, precum și reînvierea fragmentelor de istorie cu ajutorul tehnologiilor moderne, cu siguranță numărul de turiști va fi mult mai mare. 


Preluat: saptamanalul ancheta