Pavelescu: ”Este inadmisibil să avem medici, ingineri, maiștri, constructori plătiți cu salariul minim!”

Astăzi a avut loc săptămânala conferință de presă a PSD Argeș, la aceasta participând deputații Nicolae Georgescu și Nicolae Pavelescu, respectiv primarul comunei Albota, Ion Dumitru, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș.

----------------------------------------------------------------

Deputatul Nicolae Pavelescu a abordat două subiecte: unul privind bătaia de joc a actualilor guvernanți la adresa angajaților și unul legat de noul spital de la Mioveni.


► „PSD răspunde printr-un proiect de lege atacului brutal al Guvernului Cîțu asupra drepturilor a peste un milion de români care muncesc cinstit, angajați și angajatori din mediul privat. Drepturile acestora au fost grav afectate prin recenta ordonanță de urgență prin care au fost desființate fișa postului și regulamentul intern, pentru firmele cu până la 9 angajați. Practic, Guvernul a aruncat într-un haos total relația patron-angajat și a deschis calea abuzurilor. PSD cere Guvernului Cîțu să revină asupra ordonanței de urgență și să redea drepturile legale și constituționale angajaților. PSD a fost, este și va fi mereu de partea oamenilor care muncesc, fie ei salariați sau patroni! PSD va depune în Parlament un proiect de lege, discutat cu sindicatele și cu patronatele, pentru a proteja drepturile angajaților români dar și pentru a reglementa o altă zonă în care se fac abuzuri, aceea a salariaților plătiți cu salariul minim pe economie. În acest sens, propunerile PSD pentru modificarea Codului Muncii, sunt:
- salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
- salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.
Este inadmisibil într-o țară europeană ca România să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim”, a spus Nicolae Pavelescu.

 

Pe de altă parte, răspunzând unor afirmații ale reprezentanților PNL care spuneau că noul Spital Orășenesc din Mioveni ar fi un „mastodont inutil”, Nicolae Pavelescu a punctat că „noul spital este cea mai mare realizare a PSD din perioada 2016-2020, alături de PNDL prin care au fost făcute investiții de peste 400 de milioane de euro în Argeș în patru ani”. Acest spital deservește peste 95.000 de oameni – locuitorii din Mioveni și localitățile învecinate, plus angajații de pe trei platforme industriale.

 

----------------------------------------------------------------

 

În intervenția sa, deputatul Nicolae Georgescu a spus că am avut parte de o adevărată „Săptămână a minciunilor” din partea actualilor guvernanți, dând și exemple edificatoare în acest sens.


► „Prima minciună este legată de Planul Național de Redresare și Reziliență. La cum merg lucrurile, sunt slabe speranțe ca #PNRR să fie depus la Bruxelles până la 31 mai, cum s-a angajat actuala guvernare. Ne-a spus Rareș Bogdan să stăm liniștiți, că vom primi banii prin PNRR, dar este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru prea curând.
Apoi, a ieșit la iveală raportul privind morții Covid. Este o dovadă de cinism, o minciună demontată de PSD care a susținut mereu că sunt discrepanțe mari între datele reale și cele comunicate oficial. O altă minciună este aceea privind așa-zisa creștere economică. Și atunci, de ce nu se măresc pensiile, salariile și alocațiile? Măsurile de relaxare, de asemenea, sunt anunțate prin declarații contradictorii. Dar cred că tot acest haos comunicațional este cu bună știință, pentru a acoperi incapacitatea de vaccinare. Din păcate, asta duce și la lipsă de încredere din partea populației. În alte țări, măsurile legate de pandemia de coronavirus sunt comunicate de către specialiști, și nu de către politicieni!”, a spus Nicolae Georgescu.

 

----------------------------------------------------------------


Primarul Ion Dumitru a făcut, la rândul său, o serie de precizări privind unele investiții din comună. Edilul a afirmat că locuitorii din comuna sa au în prezent toate utilitățile necesare și vor avea în curând și o sală de sport modernă, precum și majoritatea drumurilor asfaltate și amenajate astfel încât să asigure un trafic normal. Primarul a subliniat că a fost tot timpul preocupat de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Albota și la fel vor sta lucrurile și în continuare.