Patru persoane şi o firmă date în judecată pentru poluarea râului Argeș

Patru persoane şi firma Ecogreen Construct SRL din Adunaţii Copăceni au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea mai multor infracţiuni contra mediului, fiind acuzate că au deversat în râul Argeş şi au îngropat tone de deşeuri în solul din zona unor balastiere din judeţul Giurgiu, transmite Agerpres.

Persoanele trimise în judecată sunt George Alexandru Mănescu (administratorul şi asociatul unic al firmei), Cătălin Constantin Florea, Ionel Iordache şi Ilie Dumitru.

Parchetul Sectorului 1 a pus sub acuzare firma Ecogreen Construct pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș încă din martie 2020.

Tot în martie 2020, George Alexandru Mănescu (31 de ani) fusese arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 1 în dosarul în care procurorii îl acuză că a deversat ilegal deșeuri în râul Argeș. Un alt suspect în dosar, Cătălin Constantin Florea, administratorul și acționarul firmei Sud Grup Edil Construct din Călugăreni (județul Giurgiu), a fost plasat sub control judiciar. 


Sursa: G4Media.ro