Patru ani de la tragedia din Colectiv

Miercuri se împlinesc 4 ani de la una dintre cele mai mari tragedii din România: incendiul de la Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din București, pentru a participa la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid, în câteva secunde.

În noaptea respectivă, 27 de persoane au murit, iar 162 au fost spitalizate. Ulterior, numărul persoanelor decedate a ajuns la 63, iar în 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64.

Mai multe slujbe pentru pomenirea victimelor incendiului produs în clubul Colectiv au loc astăzi la biserica Sfântul Nicolae - Broşteni din Capitală şi în faţa fostului local.

* Prima slujbă începe la ora 8.30, când va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii, care va fi săvârşită în biserica parohiei Sfântul Nicolae - Broşteni.

* De la ora 10.00 – Slujba parastasului, care va fi săvârşită în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

* De la ora 12.00, o a doua slujbă de parastas va fi săvârşită în faţa fostului club Colectiv, de un sobor de preoţi.