Paștele la Corbi - mesaj important pentru cetățeni!

UPDATE, 18 aprilie:

În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă va fi împărțită tuturor cetățenilor, voluntarii mergând din poartă în poartă, după ora 00:00 în fiecare parohie după cum urmeaza :

Voluntari Parohia satului Pâraiești
1. Haiducu Gabriel
2. Nicolaae Ion
3. Nacea Adrian
4. Mituleci Ion
5. Chirca Madalin

Voluntari Parohia satului Stănești
1. Lupu Gheorghe
2. Onitoiu Dan
3. Grigoroiu Vasile
4. Anghelescu Madalin
5. Balea Lucian

Voluntari Parohia satului Corbșori
1. Dragomir Monica
2. Radu Carmen
3. Iordache Manuela
4. Sintion Liliana
5. Andreasi Filofteia

Voluntari Parohia satului Poienărei
1. Andreescu Lizeta
2. Baciu Anca Alina
3. Vrabie Garofita
4. Floroiu Ana
5. Vanatoiu Gheorghe

Voluntari Parohia satului Jgheaburi
1. Petrescu Ana Denisa
2. Stancescu Nicolae Fernando
3. Bobeanu Dumitru
4. Carstoiu Florin Madalin
5. Precup Valentin

Voluntari Parohia satului Corbi
1. Sturzeanu Anca
2. Griogorescu Vladut
3. Precup Alin Catalin
4. Molea Alexandru
5. Prodea Leonard

 

Comuna Corbi se pregătește de Învierea Domnului și vine cu un mesaj pentru locuitorii localități. În noaptea de Înviere, Lumina Sfântă va fi împărțită tuturor cetățenilor, voluntarii mergând din poartă în poartă.

În satele Stănești și Poduri, sâmbătă, după ora 00:00, cinci voluntari vor asigura lumina Sfintelor Paști.

”Persoanele care ajung la dumneavoastră se vor împărți pe zone și sunt urmatoarele:Lupu Gheorghe,Balea Ion Lucian,Anghelescu Petre Madalin,Onițoiu Gheorghe Dan si Grigoroiu Valentin.Rugam pe această cale ca enoriașii acestei Parohii să aștepte în fața locuinței în număr de o persoană pentru a respecta ordonanța Militara. Voluntarii vor fi echipați corespunzător (cu mască si mânuși)pentru a asigura protecția cetățenilor.”

 

Vrei să faci voluntariat în noaptea de Înviere? Vezi mesajul primarului Virgil Baciu.

Dragi credincioși,
Având în vedere ordonanțele militare prin care au fost restrânse drepturile și libertățile cetâțenești în vederea limitării infectării cu COVID-19, împreună cu preoții parohi din comuna noastră, am decis să păstrăm legătura cu enoriașii parohiei pentru a nu-i lipsi decât parțial de bucuria Sfintelor Sărbători, astfel în noaptea de Înviere, începând cu orele 00:00 – 00:30, voluntarii echipati corespunzator cu măști și mânuși vor aduce lumina Sfântă și anafura la casele dumnevoastră pentru a avea parte de binecuvântarea pascală.
Cei care doresc sa primească lumina Sfântă, respectiv anafura pot aștepta în intervalul orar menționat mai sus la poarta locuinței, având cu ei în noaptea Sfântă de Înviere o candelă sau o lumânare.
Rugăm persoanele care au disponibilitatea de a se înscrie ca voluntari și de a duce lumină la casele oamenilor ( enoriași ) din comuna Corbi, în Parohiiile unde sunt arondati să se înscrie direct pe Facebook sau să anunțați preotul de care aparțineți , pentru a trimite datele personale necesare completării documentelelor de voluntar.

Post ușor și binecuvântat în continuare, o săptămână a patimilor cu rugăciune și fapte bune, ca apoi să ne bucurăm cu sănătate și pace de Învierea Domnului.