Pastilele pentru imunitate pot face mai mult rău decât bine. Cele mai bune arme împotriva virusurilor

Cocktailurile de medicamente sau suplimente pentru imunitate pot face mai mult rău. Alimentaţia adecvată sezonului rămâne printre cele mai bune arme împotriva virusurilor. În această perioadă, infecţiile respiratorii sau chiar gripa sunt duşmanii copiilor şi a părinţilor, deopotrivă. Iar micuţii de la grădiniţă sunt predispuşi şi la enteroviroze, o infecţie a aparatului digestiv.
Cristina Chiriac, director de grădiniţă: La orice simptom pe care îl observăm trimitem copii acasă, părintele trebuie să vină şi să ia copilul în timpul cel mai scurt.

 

 

Convinşi că pastilele şi siropurile pentru imunitate sunt reţeta perfectă, părinţi încep goana prin farmacii. Medicii sunt însă de altă părere. Administrate pe termen lung, tratamentele sintetice pentru imunitate pot avea efect de bumerang şi le pot face rău copiilor. De la o serie de boli autoimune până la alergii şi chiar dependenţă de astfel de substanţe.
Eva Cristescu, medic de familei: Imunitatea nu trebuie crescută altfel decât pe cai naturale, copii nostri în marea lor majoritate nu sunt niste copii deprimaţi imunitar in marea majoritate a cazurilor copiii au ei o imunitate foarte bună.

 

 

Cel mai bun mod de a creşte imunitatea rămâne alimentaţia adecvată, spun specialiştii. Chiar dacă multe alimente nu sunt pe placul copiilor
Ruxandra Pleşa, medic specialist diabet nutriţie: Frunzele verzi care care sunt foarte importante în imunitate şi legumele sunt des refuzate de copii, ciupercile. Toate aceste alimente sunt adevăraţi duşmani pentru copii aşa că părinţii trebuie să aiba mult tact, diplomaţie, să consume ei înşişi aceste alimente să dea exemplu copiilor

 

 

Varza roşie, sfecla sau morcovul sunt legumele care întăresc imunitatea. De asemenea, afinele şi strugurii conţin aminoacizi şi ajută organismul celor mici să lupte mai bine cu microbii.

 

Sursa: observator.tv