Partidele din Argeş - decimate de COVID în plină campanie electorală

Numărul argeşenilor care contractează virusul SARS-CoV-2 este în continuă creştere, iar în cifrele date zi de zi publicităţii se regăsesc şi politicieni, candidaţi care acum sunt prinşi în mijlocul campaniei electorale. Virusul nu ţine cont de culoarea politică sau de funcţia fiecăruia şi a pus în izolare destul de multe persoane din viaţa publică argeşeană, blocându-le temporar activitatea şi dând ceva emoţii şi celor din jur. 

 

 

 Primii candidaţi de pe lista PNL - în izolare


Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, este ultimul anunţat ca fiind infectat cu COVID-19. Acesta se află acasă, nefiind nevoie de spitalizare, iar starea sa de sănătate este „bunicică”, după cum ne-a declarat. Vineri, pe 20 noiembrie, Adrian Miuţescu, locul 1 la Camera Deputaţilor, a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma unui test de rutină, după cum a anunţat Departamentul de Comunicare al PNL Argeş. 


„Am decis să mă testez, având în vedere gravitatea pandemiei și numărul mare de infectări. Nici eu nu am fost ocolit de COVID-19. În consecință, voi respecta prevederile legale. Tratament și izolare până când următorul test va ieși negativ.  Vreau, cu această ocazie, să retransmit apelul deja binecunoscut către populație. Protejați-vă! Respectați recomandările autorităților! Paza bună trece primejdia rea! Este momentul să fim disciplinați și să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur!”, a declarat preşedintele Adrian Miuţescu. 


Dănuţ Bica, primul de pe lista candidaţilor la Senat din partea PNL Argeş, s-a pozitivat cu o săptămână înaintea colegului său de partid. Domnia sa a explicat că atât el, cât şi soţia sa au avut iniţial simptome uşoare şi au cerut testarea. Iniţial, doar doamna Bica a fost diagnosticată pozitiv, după ce aceasta îşi pierduse mirosul, iar deputatul liberal a avut primul rezultat negativ. Abia la al doilea test a ieşit pozitiv.

„A început să apară şi la mine tuse, o febră foarte mică, adică puţin peste 37 grade Celsius. La recomandarea medicului de familie am făcut un tomograf şi s-au văzut nişte repercusiuni asupra plămânilor, aşa că s-a decis internarea. Am noroc că aici, la Valea Iaşului, este foarte multă linişte, am parte de o îngrijire excepţională, condiţii bune. Soţia mea aproape a parcurs etapa asta ca asimptomatic. Îi sfătuiesc pe cei care nu au făcut COVID să se protejeze în continuare, virusul este extrem de parşiv. Până când vor avea acces la vaccinul anti-COVID să aibă grijă să nu fie afectaţi, pentru că nu este deloc plăcut. Regulile sunt simple: igienă, distanţă socială şi purtarea măştii. Este foarte important să le aplice pentru a se proteja! Dacă contractează virusul, îi sfătuiesc să anunţe medicul de familie şi să urmeze sfatul acestuia, care le va indica ce paşi va urma, dacă se tratează acasă sau se internează.”, a explicat deputatul PNL, Dan Bica.

Acesta regretă că a fost pus pe „pauză” de la campanie, mai ales că era zi-lumină în teren alături de colegii liberali, iar gândul îi este mereu la ei.

„Am fost şi voi fi tot timpul alături de colegii mei prin telefon şi mijloacele electronice de comunicare, ei mă ţin la curent cu tot ce se întâmplă în judeţ. Abia aştept să mă întorc în campanie, atât cât a mai rămas din ea. Nu i-am uitat niciodată pe cetăţenii judeţului Argeş şi abia aştept să fiu şi fizic în rândul lor. Voi fi acelaşi ca şi înainte şi le transmit să aibă mare grijă de sănătatea lor!”, a fost mesajul parlamentarului. 


Printre cei care au contractat virusul în ultima săptămână se află şi viceprimarul comunei Bascov, tot liberal şi el, Gheorghe Nedelea. De asemenea, Gabriel Vasilescu, lider al PNL Topoloveni, este spitalizat în Capitală, acesta suferind de o formă severă a COVID-19. Şi consilierul judeţean Valentin Deaconescu, preşedintele tinerilor liberali argeşeni, a fost covidat, fiind nevoit chiar să îşi depună online jurământul de învestire în funcţia de consilier judeţean. Astfel, rândurile liberalilor prezenţi în teren în perioada campaniei au fost subţiate, însă cea mai importantă este sănătatea şi, în plus, pot face campanie şi prin intermediul reţelelor de socializare. 

 

 

 Locul 2 pe lista PSD la Cameră, Nicolae Pavelescu, a intrat în izolare


Boala nu are preferinţe politice şi sunt şi la PSD destul de mulţi politicieni infectaţi cu SARS-CoV-2. Deputatul Simona Bucura-Oprescu a fost printre primii afectaţi, la puţin timp după ce s-a terminat campania pentru alegerile locale, însă a răspuns bine tratamentului şi a revenit în activitate chiar când s-au depus listele pentru Parlament. Deşi starea de oboseală a mai persistat, aceasta a fost o prezenţă foarte activă în teren. A urmat preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă. Acesta a stat foarte puţin spitalizat, primind la circa o săptămână un rezultat negativ la testul COVID. A revenit la birou destul de repede. Săptămâna trecută însă au mai contractat virusul şi alţi colegi din PSD. Locul 2 la Camera Deputaţilor, Nicolae Pavelescu, a intrat în izolare la domiciliu după ce soţia sa a fost depistată cu virusul SARS-CoV-2. Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Pensionari, Vasile Negoescu, şi liderul filialei de la Moşoaia, Simona Buşcă, sunt în prezent bolnavi. Şi Robert Tudorache, actual consilier local PSD, a fost bolnav de COVID-19, iar regimul de izolare nu i-a permis să depună jurământul de învestire, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul colegului său, Lucreţiu Tudor. 


Tuturor le dorim sănătate multă şi recuperare rapidă!
 

 

Sursa: saptamanalul ancheta