Parlamentarii au decis: băieţii nu vor putea să facă duş cu fetele!

La vremuri noi, teme noi şi probleme pe măsură! Identitatea de gen pare să fie cel mai recent subiect de dispută între cei cu vederi ceva mai largi şi mare parte a populaţiei, mai cu frică de Dumnezeu. Aceasta face şi obiectul unui proiect de lege adoptat de ambele camere ale parlamentului, care mai are de trecut doar hopul promulgării. De care se pare că se va şi împiedica!


Ce înseamnă mai exact identitatea de gen sau mai degrabă „tulburarea” identităţii de gen! Potrivit informaţiilor pe care le regăsim pe internet, aflăm că această tulburare se definește prin identificarea puternică și persistentă a unei persoane cu sexul opus. Mai exact, copiii cu tulburare a identității de gen își exprimă intenția de a aparține sexului opus, iar în acest sens aceștia preferă vestimentația specifică sexului opus, se joacă predominant cu copii de sex opus şi sunt nemulțumiți de anatomia corporală. În cazul adolescenților și al adulților, se întâlnește aceeași dorința persistentă de a aparține sexului opus și prin urmare de a se purta și de a fi văzut ca atare. Fie că se îmbracă cu hainele sexului opus, fie că nu le este clar cărui sex simt că aparțin sau își doresc modificări medico-chirurgicale spre a-și schimba corpul, viața adultului cu această afecțiune este o luptă continuă care se dă cu dorința de a-și elucida locul și rolul în societate.


Un deputat PMP cu studii teologice a propus adăugarea unui amendament la legea educaţiei naţionale, prin care să se interzică în unităţile de învăţământ orice tip de activitate care încearcă să inducă tinerilor ideea că fiecare poate decide dacă e fată sau băiat! Potrivit susţinătorilor acestei legi, în SUA sau ţările din Occident unde ideologia identităţii de gen a evenit lege, au apărut situaţii absurde, precum femei care după ce au născut au cerut să fie recunoscute ca „tată”, bărbaţi care s-au declarat femei şi au început să participe la competiţii sportive feminine şi să folosească vestiarele şi toaletele destinate doamnelor! Pentru a fi sigur că interdicţiile din noua lege vor fi respectate, au fost prevăzute şi amenzi, şi nu oricum, ci unele uriaşe, între 10.000 şi 50.000 de lei. 
Legea a declanşat dispute aprinse: pe de o parte, zeci de mii de români au semnat o petiţie prin care cer imperativ ca această lege să intre cât mai urgent în vigoare, pe de o parte, cei care susţin că actul normativ încalcă drepturile şi libertăţile unor persoane. Ce se va întâmpla cu această lege rămâne de văzut, pentru că preşedintele Klaus Iohanis a lăsat clar de înţeles că nu o va promulga! 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta