Parchetul militar s-a autosesizat! Șeful Jandarmeriei Argeș:

Liviu Dragnea și Gabriela Zoană, deputat PSD, au participat vineri la o întâlnire electorală în localitatea argeșeană Topoloveni. La fel ca și la alte evenimente, acolo și-au făcut apariția contra-manifestanți.

Zeci de oameni s-au strâns în fața Casei de Cultură cu bannere și scandau mesaje anti-PSD: „Argeșul contează! Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!”

Mai multe persoane care protestau împotriva liderului PSD au fost ridicate de jandarmi şi conduse la sediul Poliției Topoloveni.

CITEȘTE ȘI ... A dat radarul peste cap la Mihăeşti

 

Patru dintre protestatari au fost amendați, iar unul a primit doar avertisment. Incidentul s-a lăsat cu acuze.  Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în acest caz. Deocamdată procurorii fac cercetări in rem (sunt cercetate fapte şi nu persoane, pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi lipsire de libertate).

Roman Florin Claudiu, deputat de Alba în Parlamentul României,  a solicitat procurorilor militari să cerceteze modul în care jandarmii au acționat vineri, la Topoloveni.  Acesta face o serie de acuze la adresa forțelor de ordine din Argeș: "Consider că aceste persoane au fost ridicate din stradă și duse la sediul poliției fără drept, fără să fi fost încălcată vreo norma de conviețuire socială, astfel că le-au fost încălcate drepturile și interesele lor legitime. În calitatea mea de deputat în Parlamentul României sunt îndreptățit să sesizez organele de anchetă pentru cercetarea abuzurilor săvârșite de către Jandarmeria Argeș față de cetățeni de bună credință, în data de 17.05. 2019, în loc. Topoloveni, județul Argeș, care au drept constituțional de a-și manifesta în mod public opiniile".

CITEȘTE ȘI ... Veste bună de la ANAF! Ce li se pregătește românilor

Gheorghe Lupescu, șeful Jandarmeriei Argeș, are o altă poziție cu privire la incidentul de la Topoloveni. 

"Cinci persoane dintr-un grup de aproximativ 20 au fost ridicate, nu reținute așa cum s-a vehiculat în presă, și duse, cu autospeciala, nu cu duba, la sediul Poliției Topoloveni, pentru legitimare și luarea măsurilor care se impuneau, în niciun caz nu au fost sechestrate. Patru dintre acestea, care au fost mai recalcitrante, au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 4000 RON, iar o persoană a primit avertisment. Nu a fost un miting spontan. Grupul și-a făcut temele înainte, iar organizarea s-a făcut pe Facebook. Nu s-a ținut cont de discuțiile purtate in prealabil cu protestatarii, în ideea de nu se ajunge la izbucnirea unor incidente. Cei din grup au continuat ce aveau în plan. Astfel, zeci de persoane au mers cu bannere, au scandat și chiar s-a ajuns la injurii. Despre faptul că s-ar fi autosesizat Parchetul militar cu privire la incidentul de vineri nu am primit nicio înștiințare oficială. Am citit despre acest lucru în presă. E firesc să se întâmple asta, e un pas normal. Nu îmi e teama de absolut nimic. Oamenii mei au respectat legea. Nu suntem în țară nimanui. Nu mi-e frica de nimic. Nu au fost comise abuzuri, repet, doar s-a respectat legea. Ce s-a întâmplat după a fost nefiresc. Pe fax am primit continuu, o jumătate de zi, mesaje cu injurii la adresa instituției pe care o reprezint, in loc să primim mesaje de la cetatenii care ne solicita ajutorul in rezolvarea diverselor probleme, așa cum se întâmplă în mod normal. De asemenea, n apeluri telefonice au avut același scop: să denigreze Jandarmeria. Nu e posibil așa ceva! Jandarmii și-au făcut datoria, în mod corect", a declarat, pentru Sursa ta, Gheorghe Lupescu, șeful IJJ Argeș.