Paracetamolul va fi raționalizat! Ce anunță Colegiul Farmaciștilor

Paracetamolul va fi raționalizat! Ce anunță Colegiul Farmaciștilor

Având în vedere că paracetamolul aproape a dispărut din farmacii, din cauza pandemiei de coronavirus, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, Dumitru Lupuleasa, anunță raționalizarea acestui medicament.

CITEȘTE ȘI ... Școală la TV! Anunțul Inspectoratului Școlar Județean

 

În cadrul unei declarații la Știrile Pro TV, Dumitru Lupuleasa a precizat că în ultimele zile consumul de paracetamol s-a dublat, astfel încât rugămintea sa către farmaciști și pacienți este să nu solicite și să nu elibereze mai mult de 2 cutii pentru o persoană.

″Facem un apel la responsabilitate în ceea ce privește aprovizionarea și eliberarea paracetamolului în perioada acesta. Pentru a a avea cât mai multă lume acces rugămintea colegiului farmaciștilor către farmacii și pacienți este de a nu solicită și farmacitii de a nu elibera mai mult de 1-2 cutii. Stocuri există la nivel de farmacii și depozite, însă consumul s-a dublat în ultima perioada și există pericolul de a rămâne cu pauze în aprovizionare și nu dorim acest lucru.” , a declarat Lupuleasa.

Președintele Colegiului Farmaciștilor mai spune că paracetamolul este foarte căutat în această perioadă pentru că acest medicament este inclus în schema de tratament pentru Covid-19, la formele ușoare.

”În schema de tratament pentru Covid-19, la formele ușoare, există paracetamolul ca și tratament și atunci toată lume adorete să aibă și să aibă mai mult decât în mod obișnuit. Responsabilitatea noastră legală și morală este să asigurăm accesul tuturor pacienților la medicamente, mai ales în contextul acestei pandemii de COVID 19.” a adăugat Dumitru Lupuleasa.