Papamobil de Mioveni!

UPDATE:

Serviciul de Protecţie şi Pază a dat publicităţii primele imagini cu papamobilul ce urmează să fie folosit de Papa Francisc pe durata vizitei sale în România. Autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi SPP în conformitate cu normele de securitate.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată. Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa”, a transmis SPP.

Potrivit sursei citate membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP in teatrele de operaţii. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte pe lângă ofiţerii SPP şi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Groupe Renault Romania a anunţat că va pune la dispoziţia Papei Francisc, în cadrul vizitei sale în România, un autoturism Dacia Duster. Maşina va fi special modificată pentru vizita Suveranului Pontif. "În acord cu autorităţile, Dacia va pune la dispoziţie Suveranului Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster, în cadrul vizitei sale în România", precizează oficialii Groupe Renault Romania.


De asemenea, a fost creat şi un comitet interministerial pentru securitate, denumit "Vizită Papa Francisc 2019", din care fac parte reprezentaţii autorităţilor locale din Bucureşti, Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj.  Comitetul de securitate urmează să reglementeze măsurile necesare pentru vizita Suveranului Pontif în România.

Sursa: observator.tv. / adevarul.ro