Papa Francisc a primit cadou un Duster!

Constructorul de automobile Groupe Renault i-a donat Sanctităţii Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigenţelor de mobilitate ale Papei. Papa Francisc a folosit un Duster special proiectat, plus un Logan, şi pe parcursul vizitei efectuate în România între 31 mai şi 2 iunie.

CITEȘTE ȘI ... Adolescentă din Pitești- DISPĂRUTĂ! Familia cere ajutorul


Vehiculul i-a fost livrat miercuri, 27 noiembrie, Papei Francisc, la Vatican, de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România şi preşedinte-director general Automobile Dacia SA şi de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia. „Papamobilul” are culoarea albă la exterior şi bej, în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime şi 1,80 metri lăţime.

„Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri şi echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia din Câmpulung Muscel. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă”, spun reprezentanţii Dacia. Vehiculul integrează soluţii specifice şi accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă faţă de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord şi elemente de susţinere atât la interior, cât şi la exterior.

„Prin această donaţie făcută Sanctităţii Sale, Groupe Renault  îşi reînnoieşte angajamentul puternic şi continuu de a plasa Omul în centrul priorităţilor sale”, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.


Sursa: psnews.ro