Panică în Pitești! Sirenele de alarmare publică au sunat pentru a doua oară într-o zi

Update

Potrivit reprezentanților Prefecturii, care au luat legătura cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, dar și cu Primăria Pitești, este posibil ca sirenele să fi fost declanșate din Capitală, pentru a face încă un test, însă, conform sursei citate, nicio instituție din județul Argeș nu ar fi fost înștiințată.

De asemenea, nu au fost transmise informații despre un posibil pericol, așa cum ar fi normal în asemenea situații. Prin urmare, oamenii sunt sfătuiți să nu se panicheze.

 

Pentru a doua oară, astăzi, în municipiul Pitești, au sunat o parte sirenele de alarmare publică. Au putut fi auzite, cu puțin timp în urmă, în anumite zone din Pitești, însă momentan nu se știe cauza. Fie a fost o greșeală a unuia dintre cei responsabili, fie chiar există o problemă, despre care, însă, deocamdată nu au fost transmise detalii.

Exercițiul este efectuat cu scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care ar pune în pericol viaţa oamenilor.

Reamintim că astăzi, la ora 10:00, a avut loc exercițiul de alarmare publică care a fost amânat săptămâna trecută, deoarece momentul ar fi coincis cu începerea uneia dintre probele de examen. Ca să nu le perturbe atenția proaspeților absolvenți de liceu, la nivel național s-a decis amânarea exercițiului cu o săptămână, dat fiind faptul că multe dintre sirene sunt montate pe instituțiile de învățământ.