Panică în Pitești din cauza unui șarpe!

O fotografie apărută în spațiul virtul a stârnit un val de reacții printre piteșteni. Fotografia, surprinsă în cursul zilei de azi și postată pe grupul de socializare „Pitești, orașul meu!”, ilustrează un șarpe care se afla în Parcul Ștrand din Pitești. Câțiva internauți s-au speriat, neștiind despre ce specie este vorba:  Doamne ferește, are capul triunghiular? E viperă?”, „Asta e vipera?  Nici nu cred ca sunt dotate spitalele cu antivenin”, sunt câteva dintre comentariile piteștenilor.

Alți internauți au venit cu explicații, încercând să îi liniștească pe cei speriați și lămurindu-i că nu este vorba despre un șarpe veninos.

Contactat de redactorii Sursa Ta, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș a oferit explicații în legătură cu acest subiect: „Este șarpe de alun, un șarpe  neveninos din familia colubride. Oamenii nu au motive să se sperie. Singurul șarpe veninos întâlnit pe teritoriul țării noastre este vipera, iar pe acesta îl găsim în zona de munte, în niciun caz în orașe”, a declarat Ion Sănduloiu pentru Sursa Ta.

Șarpele de alun este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în Europa centrală, de nord și de sud-est și regiunea ponto-caspică. În România se întâlnește pretutindeni unde găsește condiții bune de viață și este ocrotit prin lege.

 

 

Foto: Pitești, orașul meu