UPDATE: Copilul căzut de la etaj - transferat în stare gravă în Capitală | Sursa Ta

Urgență în municipiul Pitești. Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea (zona Alprom), acolo unde un copil de 4 ani a căzut de la etajul 1 al blocului.

CITEȘTE ȘI ... Testarea rapidă COVID-19 în farmacii a fost aprobată de Ministerul Sănătății


La fața locului se deplasează un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

CITEȘTE ȘI ... Starea de alertă a fost prelungită! Ce MĂSURI DE RELAXARE au fost luate


Momentan nu știm care este starea copilașul și cum a ajuns micuțul să alunece pe fereastră. Polițiștii argeșeni fac ceercetări în acest caz.

----------------------------------------------------------------

► UPDATE, ora 07:30

Pompierii și medicii echipajului de Terapie Intensivă Mobilă au ajuns la fața locului. Conform purtătorului de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru, la sosirea militarilor copilul era conștient.

Prezintă, însă, multiple traumatisme, în special la cap, și a fost transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Politistii Secției 2 Poliție Pitești efectuează verificări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut. 

 

 

► UPDATE, ora 11:45

 

Starea copilului, în vârstă de 4 ani, care a căzut de la etajul 1 al blocului, lovindu-se la cap, s-a înrăutățit. Medicii argeșeni au decis transferul acestuia la spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Micuțul este intubat și ventilat mecanic. Prezintă leziuni cerebrale, starea sa degradându-se rapid.

Polițiștii argeșeni au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Se pare că băiețelul a căzut de la fereastra dormitorului. Nu se știe dacă acesta a deschis singur fereastra sau era deja deschisă. Copilul se afla cu mama sa acasă, femeia fiind cea care a sunat la 112.

În momentul în care copilul s-a prăbușit în grădina din fața blocului, o vecină a fost cea care a sărit prima în ajutor. La momentul respectiv, micuțul era conștient. A vorbit cu vecina, spunându-i că îl doare mâna.