Pandemia a scos 850.000 lei din bugetul Consiliului Judeţean Argeş

Guvernul nu a alocat banii pe care autoritățile locale și județene i-au cheltuit cu sănătatea publică în această perioadă, pentru a preveni răspândirea SARS-Cov-2. Consiliul Judeţean Argeş este una dintre entităţile care şi-au dat bugetul peste cap, dirijând fonduri uriaşe în acest demers. Până la finele lunii august, au fost alocaţi 850.000 lei pentru cheltuielile generate de epidemia de COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... În România populația nu conștientizează gravitatea diabetului zaharat

Cea mai mare parte din această sumă s-a alocat pentru achiziţionarea echipamentului de testare a pacienţilor suspecţi de COVID -19, care a costat 550.000 lei. Restul de 300.000 lei au fost utilizaţi astfel: 


- dezinfectanţi – 16.000 lei;
- măşti de protecţie – 95.000 lei;
- servicii dezinfecţie în clădire - 29.000  lei;
- cazare medici, în perioada carantinei – 138.000 lei.

CITEȘTE ȘI ... Primul copil cu coronavirus internat la ATI în România. Ce spune profesorul Rafila


Personalul medical care nu a dorit să îşi expună familia la riscul infectării cu SARS-Cov-2 a beneficiat de cazare în cadrul a două unităţi hoteliere din zona centrală a Piteştiului, nota de plată fiind cea anterior menţionată. Deşi promisiunea guvernanţilor a fost că sumele alocate prevenirii răspândirii SARS-CoV-2 se vor deconta, nicio unitate administrativă din judeţ nu a văzut banii respectivi, iar acum stau cu teama că nu vor mai avea bani de funcţionare până la finele anului, pentru că banii s-au dus pe măsuri de protecţie sanitară. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta