Până pe 22 martie, mai puteți alege PRIORITĂȚILE Piteștiului!

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Până pe 22 martie 2019, argeşenii pot alege cele mai importante proiecte completând un chestionar online, care cuprinde 10 proiecte de mare importanţă pentru cele mai mari oraşe din ţară. La finalul campaniei, Banca Mondială va lansa prima viziune de dezvoltare metropolitană a României.

Pentru stabilirea listei cu cele mai importante proiecte pentru Piteşti, proiecte cu impact pentru întreaga zonă mtropolitană, reprezentanţii Băncii Mondiale au transmis scrisori de solicitare Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii. Aşa a apărut lista cu cele 10 proiecte de maximă importanţă pentru reşedinţa Argeşului, cele mai multe dintre acestea vizând infrastructura rutieră. Acestea sunt, într-o ordine aleatorie, următoarele: 

# Drumul TransRegio „Cozia” (Pitești-Râmnicu Vâlcea-Racovița)
# Construcția Centurii de Vest a Municipiului Pitești
# Modernizarea căii ferate București-Pitești
# Construcția Autostrăzii A1 Pitești-Râmnicu Vâlcea-Sibiu
# Construcția Drumului Expres „Oltenia” (Pitești-Craiova)
# Modernizarea Stadionului „Nicolae Dobrin”
# Construcția unui nou pod peste râul Argeș
# Reabilitarea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei termice
# Finalizarea căii ferate Pitești-Râmnicu Vâlcea
# Construcția Sălii Polivalente

Până pe 11 martie, doar 1051 de piteşteni votaseră priorităţile municipiului în care locuiesc, plasând oraşul argeşean pe locul 17 din cele 40 de reședințe de județ și București ca număr de răspunsuri primite, din totalul de peste 80.000 la nivel național. Până săptămâna trecută, în topul preferinţelor piteştenilor care votaseră pe platforma online se afla proiectul construcţiei Autostrăzii Pitești-Sibiu, urmat de cel al Centurii de Vest a Municipiului Pitești şi de construcția unui nou pod peste râul Argeș.


Campania „Alege Prioritățile Orașului Tău” se încheie pe 22 martie 2019. Dacă vreţi să locuiţi într-un oraş dezvolatat, îngrijit şi modernizat, atunci acordaţi două minute acestei iniţiative şi completaţi formularul online până la această dată, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 10 aprilie. 

 

 

 De ce este important să votaţi? 

Pentru a vota proiectele pe care le doriţi a fi implementate în oraşul nostru, trebuie să completaţi chestionarul disponibil la adresa kwiksurveys.com/s/e7k9afsk, pe care o puteţi accesa şi din site-ul prioritatileorasuluitau.ro, dar şi din pagina de Facebook „Priorităţile Oraşului Tău”. Odată intraţi pe chestionar, va trebui doar să ierarhizaţi, în ordinea preferinţelor dumneavoastră, cele 10 proiecte prioritare deja enumerate acolo. Misiunea campaniei este de a aduce împreună cetățenii și autoritățile publice în dezvoltarea viziunii de dezvoltare metropolitane a României și de a cataliza dezvoltarea principalelor zone funcționale urbane și metropolitane din România.


La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună. Prioritizarea finală a proiectelor va fi inclusă într-un document al Băncii Mondiale ce va fi lansat la scurt timp după finalizarea campaniei.