Palatul Administrativ - reabilitat în premieră. S-a semnat contractul | Sursa Ta

Astăzi, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1, judeţul Argeş” de către conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Ion Mînzînă și vicepreședintele Marius Nicolaescu, în prezența echipei de implementare a proiectului, și de către reprezentantul asocierii de firme, Andrei Traian Roșulescu.

CITEȘTE ȘI ... După 2 ani de absență, Pitești Half Marathon revine!

Licitația a fost câștigată de asocierea firmelor: S.C. RO CONSTRUCT CENTER S.R.L. și S.C. STEAND TURISM CENTER S.R.L., asociere reprezentată prin lider de asociere S.C. RO CONSTRUCT CENTER S.R.L. 
Valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care:  
- proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclus),; 
- execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclus). 

 

CITEȘTE ȘI ... Mașină în flăcări în Curtea de Argeș


Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Aici își desfășoară activitatea Consiliul Județean Argeș, Prefectura Argeș, dar și alte instituții publice, precum Direcția Județeană de Statistică Argeș. 

Palatul Administrativ este situat în piața civică centrală a municipiului Piteşti şi a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecţilor Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc. Dispunând de o arhitectură modernă care foloseşte o serie de elemente tradiţionale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje. 

CITEȘTE ȘI ... Buzatu, un nou mandat de șef pe Secția de Ginecologie, la Județean!

Construcţie monumentală, Palatul Administrativ constituie, din punct de vedere arhitectural, latura de sud a pieţei civice centrale a municipiului, cu o amplă perspectivă spre strada Victoriei până la Teatrul „Al. Davila”. 
Clădirea nu a fost reabilitată niciodată de când a fost construită, respectiv anii 1969-1970 .

CITEȘTE ȘI ... Bătrână de 84 de ani - lovită de mașină!

Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt cuprinse:  
- izolarea termică a pereţilor de faţadă la partea de interior;  
- aplicarea unei tencuieli la exteriorul faţadei, cu rol termoizolant; 
- izolarea termică a planşeului peste subsol, a soclului clădirii, a balcoanelor şi consolelor, a planşeelor teraselor; 
- montarea unei tâmplării din lemn stratificat cu geam tripan; 
- hidroizolarea suplimentară în zona suporţilor pentru echipamentele de climatizare şi ventilare, precum şi în zona de amplasare a panourilor termice solare şi a celor fotovoltaice; 
- reabilitarea instalaţiei de încălzire; 
- înlocuirea distribuţiei de apă caldă menajeră şi realizarea unei conducte de recirculare a apei calde menajere; 
- reabilitarea instalaţiei de iluminat interior şi înlocuirea corpurilor flourescente cu iluminat cu lampi de tip LED;  
- amplasarea de panouri solare cu tuburi vidate pentru producerea din surse regenerabile a apei calde menajere; 
- realizarea unui sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile utilizând panouri fotovoltaice.

CITEȘTE ȘI ... 1 an - Peste 50.000 de teste RT-PCR efectuate în laboratorul Spitalului Județean Argeș


Prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică se are în vedere înregistrarea unor economii majore prin: reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice; reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă caldă de consum; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie.
Proiectul privind ”Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ” va primi finanțare nerambursabilă în cadrul Axei Prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiţii 3.1 -Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Clădiri Publice.

CITEȘTE ȘI ... Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătății


La această oră, Consiliul Județean Argeș are în implementare 12 proiecte cu fonduri europene. Argeșul este pe primul loc în Regiunea Sud Muntenia la atragerea de fonduri europene pentru investiții în infrastructură și pe locul trei în țară.