Pădurar executat în stil mafiot de hoții de lemne. Împușcat în spate cu propria armă

Caz tragic într-o pădure din Maramureş. Un pădurar a fost împușcat mortal de hoţii de leme. Trupul său a fost găsit într-o râpă, iar în apropiere, era aruncată şi arma sa de vânătoare. 

Omul, tată a trei copii mici, a fost executat în stil mafiot. L-au împuşcat în spate cu propria armă, apoi l-au aruncat într-o râpă. 

”Este un caz extrem de grav, aproape de neacceptat în socitatea românească. Un pădurar de 30 de ani, un munte de om, păzea pădurea unui privat. Acest om a aflat că sunt hoți care fură din proprietatea lui. Ajuns acolo, a sunat poliția, a sunat 112, iar probabil acolo ceva s-a întâmplat pe drum. Autoritățile l-au găsit împușcat cu propria lui armă. Făptuitorii au fugit de la fața locului. E o violență exteremă. O denunț și nu sunt de acord cu asemenea atitudini.”, a declarat Gheorghe Mihăilescu, director general Romsilva, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI ... DTO Rally Team duce ultima luptă a sezonului la Tess Rally 2019


Printr-un comunicat, ROMSILVA  a oferit mai detalii din cadrul anchetei.
”Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcției Silvice Maramureș de șapte ani, era căsătorit și avea trei copii.
    La fața locului, s-a deplasat de urgență directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, care a transmis un mesaj de condoleanțe.
    Acesta este al doilea angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.
    Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.
    De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.”


Sursa: Antena3.ro, ROMSILVA