Pacienți pozitivi la un Centru de Dializă din Pitești! Unul a decedat astăzi

UPDATE, 28 aprilie, ora 21:00

În această după amiază, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul a trei persoane din județul Argeș. Printre aceștia se numără un pacient al medicului vascular Felix Sârboiu, fiind contact direct al cadrului medical.
Bărbatul, în vârstă de 82 de ani (decesul nr.658 la nivel național) a fost internat în data de 9 martie la secția de Chirurgie vasculara a Spitalul Județean Pitești, unde a suferit o amputatie de coapsa dreaptă. La data de 17 aprilie, la scurt timp după izbucnirea stării de alertă la cea mai mare unitate spitalicească din județ, bărbatului i s-au recoltat probe pentru COVID-19, la momentul respectiv pacientul fiind asimptomatic. A doua zi a fost confirmat pozitiv și mutat la Spitalul Orăsenesc Mioveni, iar astăzi a decedat. Argeșeanul suferea de diabet zaharat tip II. HTA.

Alți doi argeșeni au decedat, conform datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică. Vorbim despre o femeie, în vârstă de 65 de ani, confirmata pozitiv la Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești și care suferea de diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune și neoplasm pancreas. Aceasta a fost internată pe 16 aprilie la Spitalul Județean Pitești, iar la ozi diferentă mutată la Mioveni.
Decesul 652, la nivel naționat, este un bărbat de 84 de ani, din Argeș, internat la  Spitalul Județean Pitești la data de 12 aprilie, confirmat pe data de 13 aprilie și mutat la spitalul suport de la Mioveni. Astăzi, atat femeie, cât si barbatul de 84 de ani au decedat.

 

DSP Argeș a început de săptămâna trecută acțiunea de testare COVID a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Până în prezent, acțiunea a avut loc în două centre dintre cele trei din județ. 

CITEȘTE ȘI... COVID-19 în România |11.616 de cazuri de persoane infectate

Alerta s-a dat la Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești, acolo unde au fost depistați 4 pacienți cu virusul COVID-19. Din păcate, în această dimineață unul dintre pacienții confirmați a decedat. În acest centrul au fost testați 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți.  Ceilalți trei argeșeni confirmați cu noul coronavirus au fost transferați la Spitalul Orășenesc Mioveni. Vorbim de doi bărbați, în vârstă de 82, respectiv, 84 de ani, și o femeie de 65 de ani.

► Bărbatul de 82 de ani suferă de diabet de tip 2, hipertensiune arterială și are o problemă la coapsa dreaptă.
► Bărbatul de 84 de ani suferă de insuficiență cardiacă globală, hipertensiune arterială, sechele AVC, hemoragie digestivă și insuficiență renală acută.
► Femeia de 65 de ani suferă de diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune și neoplasm pancreas.

 

CITEȘTE ȘI ... Piteștean reținut! A tâlhărit un bătrân


În cazul Centrului de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți, rezultatele fiind negative. Conform DSP Argeș, testarea va continua cu încă 102 pacienți.

CITEȘTE ȘI ...(VIDEO) Șofer mort la Căteasca! A lovit un copac, apoi s-a oprit într-un gard

La al treilea Centru de Dializă din Argeș, la Câmpulung, urmează să fie testat personalul medical (22 de persoane) și 68 de pacienți.