Păcăleală cu bilete Wizz Air la 1 euro. Metoda prin care mai mulți români au fost înșelați!

O nouă escrocherie circulă în aceste zile în spațiul online. Utilizatorilor li se promit două bilete Wizz Air plus 500 de euro bani de cheltuială, pentru o destinație aleasă de ei, însă li se cere să plătească în avans 1 euro și să dea share pe Facebook mesajului. 

Pagina spre care sunt direcționați utilizatorii cuprinde un chestionar cu trei întrebări. „Promoția” ar avea loc pentru că Wizz Air a împlinit 15 ani de la primul zbor, iar fiecare utilizator poate primi 2 bilete - sau cel puțin așa li se promite. Ca totul să pară cât mai real, pe respectiva pagină există și comentarii false de pe Facebook ale unor presupuși utilizatori care au plătit taxa de 1 euro și au primit biletele pe e-mail.

Înșelătoria a fost remarcată și de redactorul-șef al publicației online Start-up.ro, Vlad Andriescu, care semnalat faptul că utilizatorii sunt în continuare dispuși să își ofere datele personale sau banii, fără să stea pe gânduri, dacă li se promite o ofertă avantajoasă. 

„Câte săptămâni au trecut de la scandalul Cambridge Analytica? Ei bine, 35.000 de oameni apreciază această pagină care spune că primești bilet gratuit la WizzAir dacă bifezi 3 răspunsuri, scrii pe Facebook Mulțumesc WizzAir și dai un euro. Bravo celor care au făcut acest scam. Uneori apreciezi mai mult hoțul, decât prostul”, a postat jurnalistul Vlad Andriescu pe Facebook.

 

sursa: Digi24