Ovidiu Puiu: ”Reformă înseamnă să generezi schimbări în folosul celor mulți, nu al celor puțini”

„Nu mă consider un om politic, mă consider un om de bună-credință, un om ajuns la maturitate din toate punctele de vedere. Îmi doresc să devin un om politic onest, care să nu abdice niciodată de la ceea ce reprezintă propriul sistem de valori și nici de la angajamentele luate în fața cetățenilor.” – acestea sunt gândurile cu care pleacă la un nou drum rectorul Universității „Constantin Brâncoveanu”, candidat pe primul loc pe lista PSD pentru Senat. 

 

 „Când creşterea economică e generată de o mână de companii, asta înseamnă că majoritatea firmelor și a românilor o duc mai rău, nu mai bine!”


Nu va fi foarte ușor, este conștient Ovidiu Puiu. Potrivit acestuia, clasa politică încă mai suferă de tare de care nu a reușit să scape în ultimii 31 de ani.

„Încă nu am reușit să renunțăm la obiceiurile ultimilor 30 de ani. De aceea, în această campanie, nu am avut o confruntare de idei și proiecte, ci o avalanşă de injurii care nu duc decât la mai multă scindare socială, la mai multă ură și mai multă răutate. Nu poți ajunge la un echilibru acutizând și raportându-te mereu de pe poziții de forță.”, susține rectorul Ovidiu Puiu. 
Candidatul PSD i-a penalizat pe politicienii a căror strategie se bazează exclusiv pe polarizarea societății: „Într-o societate și o economie așa cum se prezintă astăzi, singura cale de urmat este aceea a echilibrului, a încercării de a reduce inechitatea socială și de a crea o clasă de mijloc. Trebuie să nu ne mai fie rușine să ne apărăm propriile companii, să nu ne mai fie rușine să spunem că România trebuie să fie un stat puternic. Nu cred într-o societate care se dezvoltă polarizându-se, într-o societate condusă de o clasă a elitelor. Cred că schimbarea și reforma într-o societate trebuie realizate având capacitatea să-i asculți pe toți și să generezi schimbări în folosul celor mulți, nu al celor puțini.“

 


Rectorul Ovidiu Puiu mai atrage atenția asupra unui aspect, anume că cifrele spectaculoase de creștere economică pe care le prezintă actuala guvernare nu se traduc nici pe departe în bunăstare pentru cei mulți.


„Mulți sunt contrariați când politicienii români spun că România e peste medie în ceea ce privește creșterea economică, deși azi trăim mai rău decât ieri, iar ziua de mâine e mai lovită de incertitudine decât de previzibilitate. Da, PIB-ul crește, dar cine dă această creștere? Dacă e generată de o mână de companii, asta înseamnă că majoritatea companiilor și a românilor o duc mai rău, nu mai bine. De aceea parlamentul trebuie să genereze un cadru legislativ care să vină în sprijinul celor mulți, nu al câtorva. Echipa social-democrată, în tot ceea ce va realiza în viitorul mandat pe care ni-l vor da argeșenii, va lupta pentru a genera un Argeș puternic în România și o Românie puternică în Europa, și nu numai.“, a conchis Ovidiu Puiu.


Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PSD - Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020