OUG pentru cei condamnați de completuri

Ministrul Tudorel Toader a anunțat, duminică seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că „în cel mai scurt timp posibil” Guvernul va da o Ordonanță de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare. Potrivit acestuia.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei, conform romaniatv.net..

Totodată, ministrul a declarat că așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale privind protocoalele între Ministerul Public și SRI și că, cel mai probabail, se va proceda la fel - va fi dată o Ordonanță de Urgență.

În urma anunțului făcut de Ministrul Justiției, un protest va fi organizat, luni 21 ianuarie, ora 18:00, în Piața Victoriei. Nu vrem Ordonanță pentru corupți” este numele evenimentului anunțat pe Facebook.