Otrăvit cu sodă caustică în Penitenciarul Mioveni

Mama unui tânăr reţinut povesteşte că fiul ei a băut apă din propria sticlă, abia cumpărată, în care un coleg pusese soluţie de curăţat podele, care conţinea şi sodă caustică. 


În luna iulie, Laurenţiu Bogdan a fost arestat prevenitv, alături de alţi doi tineri, sub acuzaţia de tâlhărie, măsura fiind luată de Poliţia Costeşti. Aflat în Penitenciarul Mioveni, tânărul de doar 19 ani a trecut printr-un episod care încă ridică semne de întrebare familiei. Incidentul s-a petrecut pe data de 27 septembrie. „După cum mi-a spus băiatul, el era cu colegii care se pregăteau de curăţenie şi a luat o gură – două de apă din propria lui sticlă, pe care abia o cumpărase de la magazin. Abia după ce a înghiţit cei cu care era l-au avertizat că au pus soluţie de curăţat în apa lui. Eu cred că le-a fost lene să mai meargă să ia altă apă, altfel nu îmi explic de ce au pus soluţia în apa cumpărată de el. Puteau să îl anunţe totuşi că au folosit apa lui. Norocul lui că nu a băut mai mult, pentru că a simţit gustul ciudat, dar deja se dusese pe gât apa. A avut dureri şi usturimi în piept, dar a fost luat imediat la cabinet şi îngrijit.”, ne-a mărturisit mama băiatului.

Incidentul este confirmat şi de către Penitenciarul Colibaşi, care afirmă că a fost vorba de o ingerare accidentală a substanţei. „Deţinutul respectiv era la curtea de plimbare, în timp ce colegii lui de cameră se pregăteau să spele pe jos şi aveau şi o soluţie de curăţare, care conţinea sodă caustică. Deţinutul, neştiind că în acea sticlă aveau apă amestecată cu detergent şi sodă, a venit, a dus-o la gură şi, între timp, a fost atenţionat că este sodă. A fost prezentat la cabinetul medical, s-a constatat că nu are nicio leziune la nivelul cavităţii bucale şi a rămas sub supraveghere timp de câteva ore. Deci nu a fost nicio tentativă de otrăvire, doar o simplă greşeală.”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt, inp. Laura Olteanu. Un alt comportament ce a pus pe gânduri familia băiatului este faptul că a fost bătut de două ori de paznici. „Este normal să fie bătut? La vizită am văzut că are un semn pe faţă şi am întrebat ce a păţit. Mi-a povestit că stătea la glume cu colegii lui, că sunt nişte copii până la urmă, nu sunt maturi, şi mi-a zis că a venit paznicul şi l-a lovit pentru că făceau gălăgie, că nu sunt în junglă!”, a mai declarat mama lui Laurenţiu Bogdan. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta