Organizația de Femei ALDE Pitești - Campanie pentru igiena orală

Mai mulți piteșteni au aflat, miercuri, cât de importantă este igiena orală și cum să avem grijă de dinți printr-un periaj cât mai corect. De fapt a fost vorba despre o nouă acțiune din cadrul proiectului Sănătatea orală este sănătatea întregului organism derulat de Organizația de Femei ALDE Pitești. Conform unui studiu publicat în 2017, românii se spălau pe dinţi cam o dată la trei zile şi foloseau o singură periuţă câte un an şi jumătate. În 2012, românii schimbau periuţa o dată la doi ani. În 2012, un român folosea în medie un tub de pastă de dinţi într-un an, pentru ca, după patru ani, consumul să urce la un tub și jumătate.


Înțelegând că, dincolo de cifre, este vorba de fapt despre sănătatea noastră, femeile din ALDE Pitești încearcă să conștientizeze pe aceia care doresc sau pe cei care sunt doar curioși de importanța unei igiene orale pentru sănătatea întregului organism. Iar cabinetul stomatologic al președintelui OFLDE Pitești, medicul Eny Pavel a fost locul cel mai indicat. La acțiune au paticipat și secretarul organizației, Liliana Olărescu, vicepreședintele Laura Florea, Gina Pîrvu și Gina Bratu, precum și Andreea Cârstea și Mariana Nițu.


Împreună au contribuit la organizarea unui workshop prin care cei interesați au primit informații despre cum trebuie realizată și menținută igiena orală, despre importanța sănătății cavității bucale, iar președintele Eny Pavel a făcut și prezentări despre cum trebuie realizat un periaj corect pentru toate clasele de vârstă, de la bebeluși la persoanele de vârsta a treia. De asemenea, persoanele prezente au primit și broșuri informative.  "Este adevărat că toate statisticile arată că românii sunt pe ultimele locuri în Europa la folosirea pastei de dinți. Este un motiv suplimentar să îi convingem pe oameni nu doar să se spele regulat pe dinți dar și cum să o facă în mod corect și eficient. Am făcut demonstrații pentru periajul pentru toate vârstele, de la bebeluși până la persoanele de vârstă a treia. Sănătatea bucală este sănătatea întregului organism! Și acesta nu este doar un slogan, este o realitate. Sunt bucuroasă că am găsit sprijin și implicare în rândul colegelor mele din ALDE Pitești pentru acest proiect început în urmă cu ceva timp, atât prin școli și grădinițe, cât și la cabinetul medical. Vom continua si ne vom diversifica astfel de actiuni sociale pentru ca am considerat o prioritate promovarea responsabilitatii sociale a partidelor. Si, evident, incepem chiar cu noi" , a explicat doctorița Eny Pavel, președintele OFLDE Pitești.