Operaţiunile de dezinfecţie continuă la Bălilești!

Primăria Bălileşti a fost deschisă în permamenţă şi, ca urmare a măsurilor întreprinse, dar şi a faptului că cetăţenii au respectat obligaţia de izolare, acolo unde a fost cazul, la nivelul localităţii nu a fost niciun caz de infecţie cu COVID 19. Pentru a spori siguranţa cetăţenilor, periodic s-au efectuat operaţiuni de dezinfectare a instituţiilor şi a zonelor publice.

„Odată cu redeschiderea Uzinei Dacia, oamenii s-au reîntors la activitate, ceea ce înseamnă un trafic mai intens şi utilizarea de mijloace de transport în comun. Din acest motiv, am planificat operaţiuni de dezinfectare cu substanţe speciale autorizate a staţiilor de maxi – taxi, acolo unde se adună şi staţionează, de-a lungul unei zile, mai mulţi oameni. Trebuie să fim conştienţi că virusul nu a dispărut şi că depinde doar de noi să nu îl contactăm prin respectarea indicaţiilor, precum purtarea măştii în zone publice sau aglomerate, spălarea mâinilor, păstrarea distanţei fizice.”, a explicat primarul Victor-Cătălin Turturică. 

 

O altă veste bună este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș de a permite redeschiderea târgurilor.

„Noi nu avem piaţă sau târg local, dar cetăţenii din Bălileşti merg la Târgul din Stâlpeni. Este necesară redeschiderea acestei zone comerciale pentru agricultori, cu precădere, care au nevoie să îşi cumpere cele necesare pentru propriile culturi şi grădinile din gospodărie. Nu se mai poate aştepta! Natura nu stă în loc!”, ne-a declarat primarul Victor-Cătălin Turturică.

Pentru că virsul nu a dispărut şi încă este un pericol real, se vor respecta reguli stricte la intrarea în târguri. Accesul persoanelor în târg se va face limitat, cu respectarea unei suprafețe de 4 mp de persoană. Atât personalul care deservește târgul, cât și persoanele care intră în incinta târgului vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. La intrarea în târg se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). În interiorul târgului se interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de 3 persoane care aparțin aceleiași familii, precum și unor asemenea grupuri. 

 


Aproape de cetăţeni prin WhatsApp


Pentru a dovedi că distanţarea nu înseamnă să rupi contactul cu comunitatea, primarul comunei Bălileşti, Victor-Cătălin Turturică, doreşte să ţină legătura cu toţi cetăţenii punând la dispoziţie un număr de Watsapp, în cel mai scurt timp. Acesta aşteaptă de la localnici mesaje scrise sau chiar filmuleţe, cu sesizări, propuneri de investiţii, păreri despre activitatea angajaţilor din primărie, nereguli la nivelul comunei, idei de dezvoltare a comunităţii.

„În prezent și în perioada următoare, distanțarea socială poate crea unele disfuncționalități care ar putea duce la degradarea relației dintre primărie și dumneavoastră - cetățenii comunei. Pentru a avea legătură directă cu mine - primarul comunei, vă pun la dispoziție (de luni, 25 mai 2020) numărul de telefon unde mă puteţi contacta pe WhatsApp. Pe WhatsAppul de pe acest număr aştept să îmi transmiteţi mesaje scrise sau fotografii. Vă asigur că toate mesajele vor avea rol de informare privind aspecte ale relației dintre funcționarii primăriei și dumneavoastră, de informare a unor probleme de gospodărire comunală de care credeți că ar fi bine să ținem seama și chiar viziuni de investiții în vederea dezvoltării localității. Îmi doresc o acțiune serioasă atât din partea mea, cât și din partea dumneavoastră și eu cred că merită încercată și această formă de relaționare.”, este mesajul postat de către primarul Victor-Cătălin Turturică.