Operaţiune masivă de dezinfectare în comuna Bogaţi!

Conştientizând pericolul pe care îl reprezintă noul coronavirus, mai ales pentru persoanele în vârstă sau care suferă de diverse afecţiuni, primarul Ion Gârleanu a decis, împreună cu echipa de consilieri locali, să realizeze mai multe acţiuni de dezinfecţie, atât pe domeniul public, cât şi pe domeniul privat al localităţii. Într-o primă fază, au fost dezinfectate cu ajutorul utilajelor toate drumurile comunale, edilul solicitând în mai multe rânduri maşina DSP a oraşului Mioveni. 


La începutul lunii aprilie, s-a dat startul operaţiunii de dezinfectare a tuturor gospodăriilor, acţiune fără precedent ce a fost primită cu entuziasm de către cetăţenii comunei, care au înţeles că, astfel, se reduc riscurile de expunere la virusul care a îngrozit întreaga planetă. O primă acţiune de dezinfecţie a proprietăţilor private a avut loc pe 3 aprilie, când au fost igienizate toate cele 2500 de gospodării din localitate, cu ajutorul echipelor de voluntari. Astfel, primăria a asigurat dezinfectantul necesar şi a coordonat acţiunea efectuată cu sprijinul localnicilor care deţin atomizoare şi tractoare şi care s-au oferit să participe ca voluntari la igienizarea comunei.

„Am format mai multe echipe dotate cu echipamentele corespunzătoare, iar dimineaţa, în ziua programată pentru acţiune, ele se adună în faţa primăriei, se alimentează cu soluţiile de dezinfectare şi pornesc către locurile stabilite conform planului de acţiune.”, explică primarul Ion Gârleanu. 


O a doua dezinfecţie generală a avut loc chiar în Săptămâna Mare, mai exact pe 16 aprilie, când de asemenea s-au executat operaţiuni de igienizare la nivelul tuturor gospodăriilor din comună. Conform primarului Ion Gârleanu, va mai fi o a treia dezinfecţie, această acţiune urmând să aibă loc în zilele premergătoare ieşirii din starea de urgență.