UPDATE! Fiica lui Octavian Simescu a rămas fără permis, grăbindu-se să își ajute părinții bătuți și ...

UPDATE

Pentru că un necaz nu vine niciodată singur, în seara în care omul de afaceri Octavian Simescu și soția sa au fost bătuți și tâlhăriți, fiica acestora a rămas fără permis de conducere, încercând să ajungă cât mai repede acasă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu părinții ei.

Se pare că fiica lui Octavian Simescu a fost oprită de un polițist, upă ce a depășit un alt autoturism pe linia continuă. Deși aceasta a încercat să îi explice în ce situație se află și că a fost nevoită să se grăbească fiindu-i teamă pentru starea în care s-ar putea afla părinții ei, omul legii nu a ținut cont de acest aspect și i-a suspendat permisul de conducere.

Fostul director general, actualmente unul dintre acţionarii principali ai societăţii Componente Auto SA Topoloveni (fosta Întreprindere de Supape şi Bolţuri), a fost bătut şi tâlhărit joi noaptea în cadrul unei lovituri în care atacatorii au acţionat, fără doar şi poate, la pont. Octavian Simescu, căci despre el este vorba, este un cunoscut şi potent om de afaceri din zona Topoloveni, devenit celebru în urmă cu câţiva ani când, înainte de a ieşi la pensie, şi-a tras salariu de... peste un miliard de lei vechi pe lună!

Considerat unul dintre cei mai înstăriţi oameni din comuna Leordeni, situaţia materială bună a familiei Simescu le-a făcut cu ochiul atacatorilor, care au fost convinşi că vor da lovitura vieţii lor. Astfel, în seara de joi, 11 ianuarie, după un plan bine pus la punct, aceştia au acţionat, luându-i prin surprindere pe soţii Simescu, în vârstă de 72 respectiv 67 de ani, care abia se întorseseră de la Bucureşti. Atacul a început în jurul orei 20:30, când patru bărbaţi mascaţi cu cagule au sărit gardul gospodăriei din satul Budişteni, comuna Leordeni, au intrat în casă şi l-au prins pe fostul director în dormitor. A început o luptă pe viaţă şi pe moarte şi, în ciuda vârstei sale înaintate, Octavian Simescu chiar a reuşit să facă faţă atacatorilor. Vâzând că nu reuşeşte să obţină de la el banii după care veniseră, unul dintre tâlhari a mers în bucătărie, unde a găsit-o pe soţia omului de afaceri, pe care de asemenea a legat-o şi a adus-o în dormitor. „Unde e miliardul?” - întrebau insistent atacatorii, însă singurii bani pe care cei doi îi aveau în casă erau 600 de lei - 100 în poşeta doamnei şi 500 în buzunarul directorului. Nervoşi că nu le iese afacerea, tâlharii i-au stropit pe cei doi cu un lichid, ameninţându-i că le dau foc dacă nu spun unde ţin banii.

Speriaţi, soţii Simescu le-au oferit jefuitorilor tot ce aveau mai de valoare prin casă, bijuteriile, dar şi câteva ceasuri de firmă, însă atacatorii au refuzat aceste obiecte, ţinând morţiş să plece doar cu bani. După un calvar ce a durat o oră, în jurul 21:30 atacatorii au părăsit locuința mulţumindu-se doar cu cei 600 de lei, nu înainte de a-i încuia în casă pe proprietari şi a le sparge telefoanele mobile. Cei patru au uitat însă de telefonul fix şi, imediat după plecarea lor, fostul director a sunat membrii familiei care au anunţat poliţia şi ambulanţa. Neavând răni grave, doar bărbatul fiind puţin lovit la nas, victimele nu au fost transportate la spital, în schimb au fost duşi la audieri, unde au oferit detalii şi declaraţii până dimineaţă. Anchetatorii au cerut şi verificarea înregistrărilor de camere video, dar din păcate acestea nu funcționau la acel moment. 


 A avut salariu de peste 1 miliard de lei pe lună!


Atacul tâlharilor la locuinţa fotului director de la Componente Auto SA nu a fost deloc întâmplător, scopul agresorilor fiind exclusiv acela de a pune mâna pe o sumă importantă de bani, ştiut fiind faptul că Octavian Simescu beneficiază de venituri substanţiale. De altfel, în urmă cu aproximativ un deceniu, opinia publică argeşeană, dar mai ales salariaţii societăţii pe care o conducea erau scandalizaţi când au aflat ce salarii încasau Simescu şi celălalt director al companiei: în 2003 avea 500 de milioane de lei pe lună, pentru ca la începutul lui 2009 să ajungă la 1,16 miliarde lei! Salariul de-a dreptul sfidător al lui Simescu a generat o situaţie hilară la Casa de Pensii Argeş, în momentul în care acesta a vrut să iasă din câmpul muncii. Astfel, cererea de pensionare i-a fost refuzată iniţial, pe motiv că nu existau grile pentru salarii aşa de mari, de peste un miliard. La un asemenea salariu - bine cunoscut la nivelul întregii comunităţi din zona Topoloveni - tâlharii au anticipat şi o pensie generoasă, despre care au sperat că soţii Simescu o şi ţin în casă. Lucru care, aşa cum este şi sănătos de altfel, nu s-a întâmplat.

În urma incidentului, s-a întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată, cercetările fiind efectuate de către serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta