Omul de afaceri Florin Păcioianu a primit distincția eparhială „Sf. Neagoe Vodă Basarab”! Biserica din Micești- restaurată

Sărbătoare în comuna argeșeană Micești! Credincioșii s-au bucurat, duminică, 7 octombrie, de slujba de resfințire a bisericii satului, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Vreme de 4 ani biserica a fost în lucrări de restaurare. La eveniment au participat enoriașii parohiei, preoți din parohiile vecine, reprezentanții Primăriei Locale, dar și oameni de afaceri implicați financiar în realizarea acestui proiect.

Mai mult decât atât, pentru implicarea financiară în realizarea acestui proiect a omului de afaceri Florin Păcioianu, cel care este și epitropul bisericii, biserica a primit cel de-al doilea hram închinat Intrării în Ierusalim a Domnului. Totodată, omul de afaceri a primit distincția eparhială „Sf. Neagoe Vodă Basarab”. Și ceilalți oameni care s-au implicat în realizarea restaurării au primit diplome de vrednicie și cărți de rugăciuni.

„Biserica parohiei Micești cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1844 cu osteneala și cheltuiala credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bîrzotescu.
În perioada 1928-1986 au fost executate diferite lucrări de restaurare. 
Începând cu anul 2013, cu stăruința și implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și prin osteneala directă a Domnului Epitrop Păcioianu Florin, a soției sale Gabriela și a copiilor: Ștefania, Alexandru și Maria, precum și a bunilor creștini din parohie, în timpul păstoririi preotui paroh Robert Stan, biserica și incinta parohială, au beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare.
În semn de respect față de toți înaintașii care au contribuit la ridicarea și restaurarea bisericii, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire”
, a transmis Arhiepiscopia Argeșului Și Muscelului.