Omul de afaceri Dumitru Grecu - candidatul PRO România pentru preşedinţia CJ

Pe data de 6 august, partidul PRO România și-a desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în persoana omului de afaceri Dumitru Grecu. Domnia sa este vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turism din România şi unul dintre cei mai importanţi investitori din turismul argeşean.

 


 Am investit peste 5 milioane de euro în obiective turistice pe Valea Argeșului și Transfăgărășan și peste 100.000 de euro în promovarea zonei.


„De peste 25 de ani, duc o luptă permanentă pentru a atrage atenția asupra potențialului turistic al județului Argeş și-n mod special al zonei de nord a județului. Am investit în această perioadă peste 5 milioane de euro în obiective turistice pe Valea Argeșului și Transfăgărășan și peste o sută de mii de euro în promovarea zonei. Urmarea a fost că și alți investitori și-au făcut curaj și au investit în turism astfel încât totalul investițiilor din zona Valea Argeșului-Transfăgărășan au depășit 20 milioane de euro. Din păcate, autoritățile locale și politicienii din Argeș n-au înțeles nimic, deși am atras atenția de nenumărate ori asupra potențialului turistic al județului nostru. Consider că a venit vremea ca întreaga mea experiență de management acumulată timp de 42 de ani de muncă și 26 de ani în activitatea de investitor privat în turism, fără niciun fel de afaceri din și cu bani publici, să o pun în slujba oamenilor, a argeșenilor, pentru a gospodări mult mai eficient banii pe care-i plătesc aceștia prin taxe și impozite, exclusiv în folosul lor.”, a declarat Dumitru Grecu.

 


  A venit vremea să alegem cu adevărat o schimbare a județului nostru, să ştim să folosim potențialul turistic extraordinar de care dispunem


Bogdan Ivan, preşedintele PRO România Argeş, susţine candidatura omului de afaceri Dumitru Grecu şi afirmă că argeşenii vor prefera un astfel de candidat care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete, nu politicieni de carieră care de cele mai multe ori au fost plătiţi doar din bani publici fără să facă mai nimic.


„Mă bucur nespus că un om deosebit, un manager şi un profesionist desăvârşit, aşa cum este Dumitru Grecu, s-a alăturat Partidului Pro România și candidează pentru președinția Consiliului Județean Argeș. Mă onorează faptul că suntem colegi şi sunt convins că argeșenii vor prefera să aleagă un astfel de președinte, cu reuşite extraordinare și cu experiență de management în mediul privat, un om care a construit şi a confirmat prin fapte şi lucruri concrete. În Argeş, a venit vremea să alegem cu adevărat o schimbare a județului nostru, să ştim să folosim potențialul turistic extraordinar de care dispunem, să investim în educaţie, în infrastructură şi într-un sistem sanitar modern la care să aibă acces toată populația.”, a transmis Bogdan Ivan. 
 

 

 

Candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean îşi prezintă PRIORITĂŢILE PENTRU ARGEŞ ÎN 2020-2024


 Dumitru Grecu, Pro România 

65 de ani 
Studii: Facultatea de Electrotehnică Timișoara 
Profesia: subinginer 
Funcția actuală: director general la SC Valea cu Pești SA

# Aderarea CJ Argeș la programul european de finanțare ITI (Investiți Teritoriale Integrate) alături de CJ Sibiu și CJ Brașov, pentru a beneficia de finanțări din programe europene integrate în valoare de două miliarde de euro. 
# Exploatarea și valorificarea imensului potențial turistic al județului în toate zonele, cu accent pe zona montană prin realizarea infrastructurii necesare pentru atragerea de investiții private în scopul constituirii a două stațiuni turistice de nivel național și internațional.
# Implementarea unei strategii de organizare și sprijinire a micilor producători din agricultura de subzistență pentru creșterea producției și a productivității agricole pe suprafețe mici și valorificarea produselor excedentare la prețuri corecte.
# Organizarea on-line a sistemului de învățământ primar și gimnazial la nivelul tuturor școlilor și asigurarea suportului material necesar tuturor copiilor. 
# Reabilitarea și modernizarea spitalelor din județ pentru transformarea spațiilor de primire pacienți (saloane bolnavi) în camere civilizate, echivalente clasificării unui hotel de patru stele și dotarea acestora cu mijloacele necesare, inclusiv pentru asistenţă medicală de urgență.