„Omul care l-a ucis pe Don Quijote” și „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”- la Cinematograful București

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiectat filmul „Omul care l-a ucis pe Don Quijote” (titlul original: „The Man Who Killed Don Quixote”). Regia îi aparține lui Terry Gilliam, în rolurile principale fiind Adam Driver, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Jonathan Pryce și Joana Ribeiro. 
Filmul, de aventuri și comedie, spune povestea lui Toby, un publicitar cinic, care este prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote. De-a lungul aventurilor suprarealiste și deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis și realitate. Totuși, va fi nevoit să-și asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinerețe le-a avut asupra unui mic sat spaniol.
Prețul unui bilet la „Omul care l-a ucis pe Don Quijote”  este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 18.00, va fi difuzat filmul românesc  „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”. Regia îi aparține lui Toma Enache, în rolurile principale fiind Toma Enache și Linda Taylor. De altfel, după film, renumitul regizor va susține o sesiune Q & A cu publicul piteștean.
„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” („Nu hiu faimos ama hiu arman”) este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramușat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.
Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume, cu speranța că soarta îi va scoate în cale adevărul și femeia la care visează. Le va găsi? Și, dacă da, cu ce preț?
Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.