Olimpia Doru - secretar general al celui mai nou partid din România

Deși părea că pe Olimpia Doru politica nu o mai interesează, după ce în iunie 2017 și-a dat demisia din PNL Argeș, finele anului au prins-o înregimentată într-o nouă formațiune politică. Cunoscuta femeia de afaceri a ales Partidul România Modernă și Demnă, înființat de un fost coleg din PNL.

„Am fost contactată de către unul din membrii fondatori ai acestui partid, cel care deține acum funcția de președinte al partidului, și anume domnul Cristi-Remus Băisan. Avem valori și credințe comune și ne cunoșteam din perioada ultimelor campanii PNL. Am luptat de fiecare dată pentru a obține rezultate concrete și ca atare și în acest caz am, alături de colegii mei, scopuri clare, concrete, declarate și asumate. Partidul România Modernă și Demnă este un proiect al românilor care nu vor să renunțe la lupta pentru o Românie mai bună. Acest proiect poate să fie considerat de o anumită categorie de cetățeni un pic naționalist sau prea tradițional, însă tocmai aceste valori s-au pierdut, și trăim ceea ce trăim. Scopul declarat al Partidului România Modernă și Demnă este construit având la bază aceste valori, precum este acela de a veghea la păstrarea identității noastre naționale, sub toate formele ei, prin reinstaurarea unui sistem de valori morale și politici publice care să promoveze rezultatele și meritele obținute prin educație și muncă. Promovarea de politici sociale trebuie să se alinieze principiilor noastre fundamentale bazate pe tradiții și valori creștine. România Modernă și Demnă are ca scop și reclădirea demnității poporului român la justa lui valoare în noul context european”, a precizat Olimpia Doru. Femeia de afaceri nu a dorit să facă încă publice numele celor care i se vor alătura în acest proiect, crede însă că alături de ea vor fi toți cei care vor crede în noul proiect politic.

Olimpia Doru a fost aleasă secretar general al partidului la nivel naţional și ne-a declarat faptul că ținta clară pentru filiala argeșeană a noii formaţiuni este obținerea unui mandat de europarlamentar la alegerile din 2019: „Pentru alegerile locale din anul 2020 ţintim obținerea mandatului de primar al municipiului Pitești și, de ce nu, conducerea Consiliului Județean Argeș. În ceea ce privește targeturile RMD la nivel național, primul obiectiv pe termen scurt este obținerea unui număr semnificativ de mandate de europarlamentar, care să ne asigure transmiterea din partea României a unui mesaj ferm, de încredere și seriozitate, astfel încât și acolo să reușim să schimbăm în mod pozitiv percepțiile despre țara noastră. Al doilea obiectiv, pe termen lung de data aceasta, constă în declanșarea unei mișcări de «tip» Macron, pentru a se reuși reformarea cu adevărat a clasei politice actuale. Despre necesitatea apariției acestei mișcări cred că nu este cazul să intrăm în detalii, este suficient să ne îndreptăm atenția asupra evenimentelor petrecute cel puțin în ultimul an, dacă nu în cei 28 de ani care au trecut de la Revoluția din 1989” - a mai pus Olimpia Doru.