Olimpia Doru: Nu poți să ajungi în vârf de unul singur!

Olimpia Doru, manager şi cofondator New Design Composite, este un etalon pentru mediul de business. Este o doamnă care nu uită să fie soţie şi mamă, dar care îşi croieşte şi propria carieră, punând, zi de zi, noi cărămizi businessului pe care îl are alături de soţul său şi unde şi-a format o a doua familie: echipa de oameni lângă care lucrează. În 2020, compania New Design Composite şi-a celebrat majoratul, moment în care a fost nevoită să se şi reinventeze. În portofoliul său a apărut o nouă gamă de produse: dezinfectanţii (biocide), însemnând şi o nouă provocare pentru Olimpia Doru, care, la un an de la debut, s-a dovedit a fi un succes. Este o persoană foarte activă şi implicată, fiind şi membru în Colegiul Director al Camerei de Comerţ,  Industrie şi Agricultură Argeş şi membru al Biroului Permanent al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. 

 

 

 Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


-  Da! Există cineva, care acum este sus, în ceruri, doamna Paula Breazu. Cu toate că nu i-am spus niciodată, am admirat-o ca om, ca mamă și mai ales ca un excelent profesionist! 

 

 

 Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!


-  John Maxwell spune: „Unu este un număr prea mic pentru a avea succes!”. Iar eu confirm că nu poți să ajungi în vârf de unul singur! Doar împreună cu oamenii de lângă tine poți să înfăptuiești lucruri mărețe! 

 

 

 Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?


- Este o constatare, sfaturi nu ştiu dacă nu „sună” prea pompos! Înainte de a porni pe drumul antreprenoriatului, să își scrie pe o coală de hârtie câteva lucruri, și anume: 
- minimum 5 reguli pe care nu le va încălca niciodată pe acest drum, care i se deschide în cale; 
- 5 valori nenegociabile: 
- 5 principii de la care nu se va abate; 
- să îşi scrie „DE CE – ul”! Motivația pentru care alege acest drum! 
Drumul antreprenoriatului presupune mult efort, mult sacrificiu, multă perseverenţă și, mai ales, pasiune, iar atunci când „ajunge la capătul răbdării” să își scoată lista și să o reciteasca în liniște! 

 

 

 Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?


- Motorul schimbării! Așa a fost și așa va fi în toate vremurile!

 


 Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?


- Anul acesta avem alte investiții „în lucru”, precum și dezvoltarea altor site-uri de producție, la nivel naţional, pentru produsul AdBlue - marcă înregistrată a VDA. În același timp, obținerea autorizațiilor și achiziționarea de instalaţii performante, pentru dezinfectanţii biocide, pe care îi vom produce pentru zona medicală, marca  IgiPlus!