Olga Florăreasa - închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă

În toamna anului 2018, Gherghina Panaete, personaj cu notorietate în Piteşti cunoscută mai ales sub apelativul Olga Florăreasa, a fost reţinută de Direcţia Generală Anticorupţie. Câteva săptămâni mai târziu, florăreasa era trimisă în judecată pentru trafic de influenţă în formă continuată, fiind acuzată că a promis mai multor persoane că le aranjează concursuri de angajare la instituţii din subordinea CJ sau examene de permis, în schimbul unor sume cuprinse între 300 şi 3.000 euro. Săptămâna trecută, după mai bine de doi ani de termene şi audieri, Olga Panaete a fost condamnată în primă instanţă, fiind găsită vinovată de acuzaţiile aduse de DGA.

 

 

 Promitea că aranjează examene de permis şi concursuri de angajare


„Inculpata Panaete Gherghina, sub pretextul că are influență asupra funcționarilor din cadrul SPCRPCIV Argeș, a pretins atât de la inculpații  M.I.R., A.F., B.V., cât şi de la o altă persoană, diferite sume de bani (1.200 euro, 1.000 euro, 2.000 lei şi, respectiv, 300 euro), dintre care o parte au fost și primite, cu promisiunea că îi poate programa la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere și, respectiv, că poate interveni pe lângă funcționari pentru promovarea probei respective” - au precizat anchetatorii de la DGA, cercetările demonstrând că în realitate florăreasa doar lua banii naivilor, fără să intervină mai departe pentru finalizarea traficului de influenţă. 


Pretenţiile Olgăi au crescut însă când aceasta s-a lăudat că poate aranja şi un concurs de angajare la DGASPC, pentru care ar fi cerut 15.000 de lei:

„Inculpata Panaete Gherghina  a pretins și primit de la inculpata R.E. suma de 15.000 lei promițându-i că, prin intermediul unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul DGASPC Argeș - instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș şi a unui consilier județean, va determina membrii comisiei însărcinați cu organizarea concursului din data de 12.06.2018, pentru ocuparea postului contractual vacant pe durată nedeterminată de asistent generalist debutant la Centrul de Copii Sf. Andrei Pitești, să o promoveze la acest concurs.”

Nici în acest caz traficul nu a fost cu finalizare, pentru că cea care a plătit sperând să câştige concursul a picat cu brio, nereuşind să ia nici măcar nota 3. În schimb, din cauză că s-a lăudat în dreapta şi-n stânga că are pile peste tot, fostul preşedinte al CJ, Florin Tecău, şi fostul director al DGASPC Argeş, Adrian Macovei, au ajuns să dea cu subsemnnatul în această speţă.

 


120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Piteşti sau Cocu


Săptămâna trecută, mai exact miercuri, 10 martie, Tribunalul Argeş s-a pronunţat în dosarul 7270/109/2018, declarând-o vinovată pe Olga Florăreasa de trafic de influenţă în formă continuată şi condamnând-o la doi ani şi opt luni de închisoare. Spre norocul inculpatei, instanţa a decis suspendarea pedepsei, acordându-i Gherghinei Panaete termen de încercare de 4 ani şi obligând-o să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la Primăria Piteşti, fie la Primăria Cocu. De asemenea, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 350 de euro şi 2.000 de lei , pentru care de altfel s-a dispus menţinerea sechestrului asigurător.
În acelaşi dosar, au mai fost dispuse şi alte pedepse. Astfel, Mioara Preda a primit condamnare de 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, pentru că promitea să aranjeze examene de permis. La rândul lor, toţi cei care au încercat să profite de ocazie şi să cumpere examenele au primit condamnări cu suspendare. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 


Preluat: saptamanalul ancheta