OFICIAL! Moțiunea de cenzură a fost depusă

Opoziția a depus vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Este pentru a doua oară, de la preluarea mandatului de premier, când Viorica Dăncilă se va confrunta cu o astfel de procedură parlamentară.  Dacă moţiunea obţine 233 de voturi "pentru", Guvernul va fi demis.

Moțiunea de cenzură este semnată de peste 160 de parlamentari de la PNL, USR, PMP, dar și din grupul neafiliaților - o parte dintre aceștia membri ai partidului înființat de fostul premier Victor Ponta.

Celor din opoziție le-ar mai trebui cel puțin 70 de voturi pentru ca moțiunea să aibă șanse să treacă, ceea ce ar avea drept consecință căderea guvernului. Cei din opoziție au avut negocieri în ultimele zile cu diverși parlamentari, chiar și ai puterii, în special de la ALDE, dar și cu cei de la minorități și cei neafiliați.

Ce spune textul moțiunii
Moţiunea de cenzură se numește „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!”.

În document, se spune că programul de guvernare ar trebui să se numească „Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În plus, potrivit opoziţiei, pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel puţin alte 3-4 rezerve şi mai slab pregătite, România e aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pândeşte în spitalele româneşti, educaţia e subfinanaţată, iar în privinţa infrastructurii se înregistrează cel mai mare deficit. Guvernului i se reproşează numărul mare de ministere, de secretari şi de subsecretari de stat plătiţi regeşte. Carmen Dan este prezentată ca ministrul care a dirijat bastoanele şi lacrimogenele împotriva cetăţenilor paşnici, ministrul Agriculturii drept „groparul zootehniei româneşti”, Tudorel Toader este icoana la care se închină toţi condamnaţii din penitenciare şi recidiviştii eliberaţi, iar ministrul Finanţelor este cel care „încă mai confundă ministerul cu discotecile”. 

 

Sursa: Digi 24